dimecres, 5 de juliol del 2017

Individuals de full amb poma Fuji

Aquí tens un berenar fàcil, fet amb pomes Fuji, que són molt sucoses i dolces. Inclús als nens i les nenes que rondinen amb la fruita, els agradarà molt!





La història d'avui: 

La seva mare no s'ho acaba de creure. Fa quatre dies tenia el pis fet una cort de porcs i ara tot està endreçat i fins i tot fa olor de net! Guaita a la cuina, estan tots dos enfeinats, ella i aquest xicot tan prim amb el que fa poc que viu, acabant de preparar el dinar. A veure si al final haurà de donar la raó al seu marit quan deia que el xicot li cau bé...




I la recepta:


Et poso 40 gr. de mantega a la recepta perquè tinguis una idea de quanta en necessitaràs, però segurament te'n sobrarà una mica.



Necessitaràs per a 2 persones:

1 planxa de pasta de full rectangular
2 pomes Fuji
1 llimona
1 ou petit
40 gr. de mantega
Sucre i canyella en pols






Per començar:
  • Estén ben plana la planxa de pasta de full, amb el mateix paper amb que vé embolicada i talla-la en tres parts. Una de les parts talla-la a tires d'1 cm., aproximadament. Ho veus a la foto?


  • Amb l'ajut d'un pinzell, pinta amb aigua tot el contorn dels individuals.


  • I ara faràs una mica de manualitats: ves enganxant les tires per tot el contorn dels individuals. L'aigua que hi has posat fa un moment és el que et serveix perquè s'enganxin bé.


  • Quan tots quatre costats dels individuals ja tinguin enganxades les tires, punxa la part interior amb una forquilla. Només la part interior, eh? Això ho fas perquè la pasta de full pugi dels costats però no del mig. 



Per continuar:
  • Renta molt bé les pomes perquè les faràs servir amb pela i tot. Eixuga-les i talla-les a mitges llunes primetes.
  • Ruixa les mitges llunes amb suc de llimona. Així no se t'ennegriran.



  • Reparteix bocins molt petits de mantega per tota la superfície interior dels individuals.


  • Col·loca les mitges llunes de poma en els individuals, posa-hi un pols de canyella i reparteix-hi uns quants bocinets petits de mantega pel damunt.


  • I, finalment, pinta el contorn dels individuals amb l'ou batut amb una cullerada de sucre. Això ho fas perquè agafin bon color.



I cap al forn:
  • Escampa sucre al teu gust pel damunt de la poma i ja ho pots introduir al forn calent a 190º amb ventilació o, si el teu forn no té aire, a 200º amb escalfor dalt i baix.


  • No te'n vagis lluny perquè quan la pasta de full sigui rossa, els individuals ja seran cuits. Seran uns 12-14 minuts, segons el forn. Vigila-ho, perquè si se't crema, ja no hi ha remei...
  • Deixa'ls refredar damunt d'una reixeta. I ja està!



Trucs:
  • Si no trobes pomes Fuji, fes-ne servir d'una altra mena, però que tinguin la pela vermella.
  • Quan tallis la pasta de full, va més bé fer-ho amb un ganivet molt esmolat i tallant de cop, fent "clac" amb el ganivet, ja m'entens.

Un altre dia pots fer:









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada