dimecres, 28 de juny de 2017

Blat amb pebrot, albergínia i tomàquet

T'ho pots menjar fred o calent i, si vols, el dia abans pots preparar les verduretes! 





La història d'avui:


Tots dormen des que l'hostessa ha fet tancar les finestres i les llums s'han atenuat. Li fa malícia haver de dormir quan ho decideix un altre. Cal dormir encara que no es tingui son? És l'única que té el llum de lectura encès, tot i que no llegeix... 




I la recepta:

Si l'albergínia i el pebrot són molt grossos, segurament amb la meitat en tindràs prou per a dues persones, però si els hi poses sencers tampoc no passa res!

Necessitaràs per a 2 persones:

130 gr. de blat tendre
1 albergínia
1 pebrot
1 tomàquet madur
1 gra d'all
Un pols d'orenga
Oli verge d'olives arbequines
Sal




Per començar:
  • Renta el pebrot, l'albergínia i el tomàquet i talla'ls a daus o a tires, com més t'agradi.
  • El tomàquet el pots pelar com si fos una poma. L'albergínia l'hi pots posar pelada o sense pela.



  • Posa oli a escalfar a foc baixet i hi tires un gra d'all sense pelar.


  • Afegeix-hi tot seguit el pebrot i l'albergínia i que es vagi fent tot junt, a poc a poc, amb el foc mig-baix. Paella tapada.


  • Quan vegis que el pebrot comença a fer-se tou, hi poses el tomàquet, un pols de sal i un pessic d'orenga.


  • Que es vagi coent a poc a poc. Remena-ho amb compte de no trencar l'albergínia i quan el tomàquet sigui cuit, ja pots apagar el foc.
  • Fins aquí ho pots fer el dia abans, si vols. Ho guardes a la nevera i continues una estona abans de dinar, perquè  ja no et queden més que uns 10-12 minuts per acabar.

Per continuar:
  • Posa aigua abundant en una cassola, amb un pols de sal i, quan bulli, hi afegeixes el blat tendre. Que bulli 10 minuts.


  • Passats els 10 minuts, ho escórres i ja ho pots barrejar amb les verduretes.
Fàcil, oi?



Un altre dia pots fer:






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada