dimecres, 22 de juny de 2016

Quiche de salmó i espàrrecs

Amb aquesta quiche i una amanida tens fet el sopar de divendres a la nit! Verdura, peix, lactis... què més vols?




La història d'avui:

D'avui no passa. Fa molts dies que se la mira però no s'ha atrevit a anar més enllà del bon dia o del sembla que comença a fer calor. Ni tan sols no ha acabat la taula d'exercicis a la cinta per poder-la esperar al vestíbul. Quan la veu venir pel corredor nota que el cor li batega més depressa. La convidarà a prendre alguna cosa. D'avui no passa.





I la recepta:

Els espàrrecs t'aniran més bé si són una mica prims. Poden ser dels verds o dels blancs, al teu gust, però el color verd sembla que fa més bonic, oi?



Necessitaràs per a 4 persones:

2 ous
200 gr. de crema de formatge
100 gr. de formatge ratllat emmenthal
2 manats d'espàrrecs (500 gr. aproximadament)
200 gr. de salmó fumat
1 placa de pasta brisa
Sal i pebre blanc 
1 culleradeta de mostassa




Per començar:
  • Renta els espàrrecs, treu-n'hi el peu dur i talla'n la resta en bocins regulars. Deixa'n uns quants de sencers, que et serviran per decorar la quiche.



  • Fes-los bullir 4 minuts amb aigua i un pols de sal. Els escórres, els refresques amb aigua freda i els reserves, que aviat els faràs servir.



  • Ara barreja els ous, la crema de formatge i el formatge ratllat fins que no hi quedi cap grumoll. El resultat ha de ser semblant a una crema fina.


  • Posa-hi sal, pebre blanc, la culleradeta de mostassa i ho tornes a remenar.


  • I ara hi afegeixes els espàrrecs i el salmó fumat tallat a trossos. Ei, remena-ho a mà, que el minipimer t'ho trinxaria.



Per continuar:
  • Col·loca la massa brisa, junt amb el paper amb que vé embolicada, dins del motlle. Encara que el motlle sigui de silicona, el paper et facilitarà el desemmotllat.
  • Punxa'n tota la base amb una forquilla perquè no et pugi.




I cap al forn:
  • Amb el forn calent a 200º, posa-hi la massa brisa durant 10-12 minuts, fins que sigui una mica rossa. Veus la foto?
  • Pots posar un pes damunt de la massa brisa per assegurar-te que no pugi, com un motllo més petit o un paper d'alumini amb un grapat de cigrons crus o amb boletes de ceràmica.


  • Passats els 10 minuts, treu el motllo del forn però no l'apaguis. Posa-hi dintre la barreja de salmó i espàrrecs. Al damunt hi pots repartir els espàrrecs que has deixat sencers. No cal que treguis el paper.


  • I ho tornes a posar al forn, durant 25 minuts més, segons forn. Cap al final, punxa'n el centre amb un escuradents. Si surt eixut, és que la quiche ja està cuita. Si surt mullat, vol dir que necessita uns minuts més de forn.

I aquí la tens. Nyam!



Trucs:
  • Hi ha marques de pasta brisa que la venen de forma rodona o de forma rectangular. Assegura't de comprar-la rodona, que t'estalviarà feina.
  • La crema de formatge pot ser 0,0%, si ja has començat l'operació bikini. 


Un altre dia pots fer:








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada