dimecres, 25 de novembre de 2015

Amanida amb codonyat i formatge

Una amanida de les que es fan amb els ulls aclucats! No dóna feina, no cal cuinar i queda molt bé.



La història d'avui:

Ell i ella han sortit a passejar el gos. La filla va amb ells, amb desgana i amb cara d'avorriment. Deu tenir dotze o tretze anys. Mentre esperen que canviï el semàfor li parlen però ella no contesta, mira en direcció contrària, els braços plegats. L'han fet sortir de casa quan estava xatejant amb les amigues i no li han deixat endur-se el mòbil. Ho troba injust...





I la recepta:

L'herba dels canonges i els creixens són verdures que dolcegen. Per això van molt bé amb el codonyat i el formatge fresc. Pots fer servir el formatge que més t'agradi: tendre de cabra, mozzarela, Havarti, Burgos...



Això són els canonges



El codonyat el venen fet al supermercat però si tens ganes de complicar-te una mica la vida també pots fer-lo tu! Clica aquí i veuràs com em complico la vida jo...






Necessitaràs per a 2 persones:

1 bossa de creixens o de canonges rentats
100 gr. de codonyat
100 gr. de formatge fresc
Uns quants pinyons





Per a la vinagreta:

3 cullerades soperes d'oli d'oliva verge d'olives arbequines
1 culleradeta de vinagre de Mòdena
Mitja culleradeta de mostassa (opcional)
Un pessic de sal


Ei, fes l'amanida amb codonyat i formatge a l'últim moment perquè els canonges es panseixen molt depressa. Només de l'estona de fer les fotos ja no els veig tan bonics com acabats de treure de la bossa.


Per començar:
  • Talla a daus el codonyat


  • I talla a daus el formatge fresc.




Fes la vinagreta:
  • Si tens un pot buit de vidre, faràs la vinagreta volant. Posa dins del pot l'oli, el vinagre, la mel, la mostassa i la sal. 


  • Tapa el pot i sacseja'l amb gràcia, com si fessis un combinat. 


Què et sembla? Ha canviat d'aspecte, oi? Doncs ja la tens feta!

  • Si no tens cap pot amb tapa, doncs remenes tots els ingredients amb una forquilla durant una estoneta i llestos!
  • Tasta la vinagreta i corregeix-la de sal i de vinagre per deixar-la al teu gust.


I cap al plat:

Col·loca els canonges, el codonyat, els daus de formatge i els pinyons al plat i posa-hi un raig de vinagreta o deixa la vinagreta al mig de la taula perquè cadascú se'n posi. Feina feta!




Trucs:
  • Compra els creixens o els canonges en bosses d'aquestes que ja estan rentats. Ara, si vius en una zona on hi creixen silvestres i els saps distingir, els culls i ja està... però no t'equivoquis d'herba!
  • Els pinyons van cars, així que els pots substituir per unes quantes nous, que també són molt bones.

Un altre dia pots fer:













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada