dimecres, 11 de novembre del 2015

Cloïsses molt fàcils

Fàcil, molt fàcil i ràpid! Tindràs un aperitiu o un primer plat fet en un vist i no vist!





La història d'avui:

El gos dels ulls tristos anava amb un senyor del barri. És adoptat i es veu que abans el maltractaven, m’ha dit quan m’he interessat per l’animalet. Encara té por de la gent, ha continuat explicant, mentre el pobre gos es refugiava darrere seu, tremolant, atemorit de la meva proximitat. No cal que m’ho juri, prou que es veu, pobret, li he respost. Sort que a partir d’ara podrà ser feliç! 


I la recepta:

Tu també seràs feliç quan et mengis aquestes cloïsses, que a sobre no et donaran feina!


Necessitaràs per a 2 persones:

500 gr. de cloïsses
1-2 grans d'all 
Uns branquillons de julivert
Sal (un got ple)
Oli verge d'olives arbequines





Primer que res:
  • Com que les cloïsses poden portar sorra, el primer que faràs és introduir-les dins d'aigua fresca amb un grapat gros de sal. Es tracta d'enganyar-les i que es pensin que són al mar perquè vagin llençant la sorra.
  • Si tens un escorredor gran, t'anirà bé fer un muntatge com el de la foto, per poder escórrer les cloïsses quan ja no tinguin més sorra.


  • Has de tenir-les en remull mitja hora. Aleshores les escórres. Si veus que han deixat anar molta sorra, assegura't la jugada i torna-les a posar dins d'aigua neta i força sal durant una estona més.

Mentrestant:
  • Mentre les cloïsses van llençant la sorra, trinxa ben menut l'all i renta i trinxa el julivert.




A coure:

Les cloïsses es couen molt ràpid, en molt pocs minuts, així que no et distreguis perquè si et passes de temps se't podrien fer dures, eh?
  • Posa una mica d'oli a la paella o cassola que vulguis fer servir. No gaire oli. I quan sigui ben calent, tira-hi de cop les cloïsses. Compte que et pots esquitxar! 
  • Remena-les i tapa-les. No abaixis el foc.
  • Al cap d'un minut, torna-les a remenar. Probablement moltes ja estaran obertes. 
  • Escampa-hi pel damunt l'all i julivert que tens trinxat i fes-hi donar unes quantes voltes més fins que totes les cloïsses estiguin obertes. 


  • Apaga el foc i treu-les de la paella o cassola. I a menjar-te-les immediatament, que fredes no valen res!




Trucs:
  • Les cloïsses han de fer olor de mar quan les compris. Si fan olor rara, no les agafis perquè poden estar passades.
  • Abans de coure-les, fixa't si n'hi ha alguna que estigui oberta. No la coguis. Llença-la. 
  • Si quan estiguin cuites n'hi ha una que no s'ha volgut obrir, no te la mengis. Llença-la per si de cas. Amb el marisc val més no jugar-hi.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada