Pasta amb gambetes i ou poché

Serveix-la ben fresca com a amanida o fins i tot com a plat únic si després hi ha unes postres consistents. Ei, que es fa en un tres i no-res i ho pots preparar amb antelació!





La història d'avui:

Ha arribat tot mullat. La pluja inoportuna no va gaire bé quan circules amb moto però avui també l’ha anat a esperar a la sortida de la feina. Ella es va posant el casc mentre se li acosta i li fa una ganyota. Encara va lleugerament coixa de la cama esquerra malgrat que ja fa moltes setmanes que van caure, però no té por. Li fa un petó i engega la moto.




I la recepta:

De la pasta que he fet servir els italians n'hi diuen cavatapi o sigui llevataps. Així que si te n'agrada la forma, ja ho saps! Però pots fer servir qualsevol pasta  curta i una mica gruixudeta que tinguis a casa.

Les gambetes cuites i pelades es venen als supermercats a la zona de congelats.


Necessitaràs per a 4 persones:

250 gr. de pasta
400 gr. de gambetes cuites i pelades
1 pebrot verd
15 tomàquets cirerol de tres colors
4 ous grossos
Oli verge d'olives arbequines
Sal i orenga
Opcional: Vinagre




Per començar:
  • Si les gambetes eren congelades, fes-les descongelar i després les poses a la nevera fins a l'últim moment.
  • Renta i trinxa el pebrot verd a quadradets petits. Guarda'l a la nevera perquè així estarà fresquet a l'hora de menjar-te el plat.


  • Renta, eixuga i parteix els tomàquets cirerol per la meitat. També els guardes a la nevera.


  • Fes bullir la pasta amb aigua calenta i sal, a foc mig-alt, durant els minuts que t'indiqui el fabricant. Potser un minut menys, si t'agrada al dente.


  • Remena-ho de tant en tant i, quan la pasta estigui cuita, escórre-la i posa-la en un recipient amb aigua ben freda. Guarda-ho tapat a la nevera, amb aigua i tot.

Per continuar:
  • En l'últim moment, just quan estiguis a punt de servir el plat, prepara els ous poché, també anomenats ous escalfats. Si no ho has fet mai, clica aquí i t'ho explico. Ei, tenen fama de difícils però no ho són, eh?



Per acabar:
  • Escórre la pasta i barreja-la amb les gambetes i els quadradets de pebrot que tenies a la nevera, els tomàquets cirerol, un bon pessic d'orenga i un bon raig d'oli. Si hi vols posar una mica de vinagre, ara és el moment.
  • Posa-hi l'ou poché o escalfat al mig del plat. I ja està!



Truc:
  • Com més frescos siguin els ous, més bonica te'n quedarà la forma.
  • Amb aquest plat també hi combina molt bé la salsa rosa.

Un altre dia pots fer:











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada