Pastís infantil peix

Diuen que a l'octubre i al novembre és quan més aniversaris de criatures hi ha perquè fa uns quants anys que la majoria de naixements són en aquests dos mesos, en lloc de ser a la primavera com antigament. Doncs mira quin pastís més bonic per a aquell nen o aquella nena que tant t'estimes!







La història d'avui:

La primera vegada que vaig fer aquest peix, el nen que complia anys encara era una mica massa petit. M'esperava amb impaciència i, quan el vaig desembolicar, se'l va mirar amb un somriure, s'hi va acostar i va tocar una mica les xocolatines. Es notava que li feia il·lusió però, tot en un plegat, es gira cap a mi i em diu tot alarmat, assenyalant la boca oberta del peix "aquí en falta un bocí, qui se l'ha menjat?".





I la recepta:

Tenia aquesta entrada pendent de pujar des de fa un munt de mesos però entre l'avaria de la càmera i una cosa i altra ho vaig anar posposant i, si em descuido, el nen tornarà a fer anys i no hauré penjat el seu pastís. Sort que encara no sap llegir!


Necessitaràs per a un pastís de 20 cm de diàmetre:

3 ous
250 gr. de sucre
1 iogurt natural
125 ml. d'oli d'olives arbequines
200 gr. de farina
15 gr. de llevat
50 gr. de cacau o de nesquik o de colacao
Nocilla o similar per farcir el pastís

Per a la cobertura de xocolata:

100 gr. de xocolata de cobertura
50 gr. de mantega
100 gr. de nata líquida per cuinar

I per decorar el pastís:

Un bon grapat de xocolatines, tipus lacasitos o similar




Per començar:
  • Bat els ous amb el sucre fins que la barreja augmenti de volum i es torni d'un color més claret. Si tens dubtes, val més un minut més que un minut menys perquè com més ben batut, més esponjós serà el pastís.


  • Afegeix-hi el iogurt i l'oli i torna-ho a batre fins que la barreja sigui homogènia.


  • I a continuació hi poses la farina, el cacau i el llevat, passant-ho per un sedàs. Ho bats un altre cop procurant que no t'hi quedi cap grumoll.


  • Aboca la barreja en el motlle que vulguis fer servir. Si no confies en el teu motlle o no és de silicona, folra'l abans amb paper de forn. I ho poses al forn calent a 180º, amb aire, durant 30-35 minuts, segons forn i segons motlle. Passat aquest temps, punxa'n el centre amb un escuradents. Si surt eixut, el pastís ja està cuit. Si surt mullat, vol dir que necessita uns minutets més de forn. No et passis, eh? Ves-ho vigilant.
  • Treu el pastís del forn, el deixes refredar una mica abans de desemmotllar-lo i que s'acabi de refredar damunt d'una reixeta.


  • La part de dalt de vegades queda una mica bombada o amb imperfeccions.  Si és així, dóna-li la volta, perquè la part de sota sempre és recta i plana. No pateixis que no es notarà.
  • Amb un ganivet de serra, talla el pastís en dos discs, hi poses una capa prima de nocilla a cada un i els tornes a tancar, com qui tanca un llibre. No et passis amb la nocilla, que el pastís és de xocolata, eh?


  • I ara vé la part divertida! Com que vols que el pastís sembli un peix amb la boca oberta, comença per fer-li la boca. Amb un ganivet que talli bé, talla una porció del pastís. Ei, pensa que aquesta porció és la que farà de cua, així que mira que sigui proporcional, més o menys.




  • Ja comença a agafar forma, oi?

Per continuar:
  • Aboca la cobertura de xocolata damunt del "cos del peix" i de la cua, que tot quedi ben cobert. 
  • Ajunta la punteta de la cua al lloc on li toca anar.
  • Espera't uns minuts perquè la xocolata perdi temperatura i, abans que la xocolata no es refredi del tot, ves clavant els lacasitos en files, per colors o com et faci més gràcia. Uns altres poden servir per fer l'ull i uns altres faran els llavis del peix i la llengua.


  • I ja està fet el pastís infantil per a aquest nen o nena que el rebrà amb molta il·lusió!

Un altre dia pots fer:










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada