Espiral de full amb cabell d'àngel

Sembla una ensaïmada per la forma que té, però no ho és, eh? Es fa amb pasta de full comprada, cabell d'àngel de pot, un ou i una mica de sucre. Ingredients fàcils, oi? 







La història d'avui:

Un moment que s'entreté amb el tablet i el bebè aprofita per enfilar-se escala amunt! Quan ha aixecat la vista i l'ha vist al segon graó ha llençat el crit de prohibició, aquell angoixat "nen no et moguis que l'avi ja vé" que ara li sap tan greu haver exclamat. El nen s'ha girat a mirar-se'l, rient, s'ha desequilibrat i ha caigut. Li ha sortit un morat a la galta i l'avi maleeix el tablet mentre pensa el disgut que donarà a la seva filla...

 



I la recepta:

Recorda que la pasta de full s'ha de menjar preferiblement el mateix dia que la cuines perquè, tot i que d'un dia per l'altre segueix sent bona, perd el cruixent.


Necessitaràs:

1 planxa de pasta de full rectangular
250 gr. de cabell d'àngel (mig pot)
1 ou petit
1 culleradeta petita de sucre
1 motlle rodó




Per començar:
  • Estira ben plana la planxa de pasta de full, amb el paper amb que vé embolicada i tot, i talla-la en quatre parts iguals per la part més llarga.


  • Posa una capa de cabell d'àngel en el centre de cada una de les quatre parts, de dalt a baix.


  • I ara tancaràs cada part com si fos un caneló. Primer mulla una mica amb aigua tot el contorn i després l'enrotlles. Fes-ho amb un pinzell o amb el teu dit ben net. L'aigua que hi has posat et farà de cola perquè el caneló quedi ben tancat.
  • Et quedaran 4 canelons llargs.



Per continuar:
  • Ara ja pots començar a construir l'espiral. Ei, que només és una mica de manualitats...! Agafa el primer caneló i el col·loques dins del motlle que faràs servir, començant pel centre, així com ho veus a la foto, ni fluix ni estret.


  • Quan acabis de col·locar un caneló, n'hi afegeixes un altre. Veus que el final del primer caneló l'he deixat una mica obert? És perquè hi posis dins la punteta del següent caneló i així quedaran enganxats.


  • Quan ja els hagis col·locat tots quatre, pinta-ho amb un ou batut amb una mica de sucre. Això ho fas perquè et quedi d'un color bonic.

I cap al forn:
  • Col·loca el motlle al forn calent a 200º, amb aire, durant 15-18 minuts, segons forn, o fins que l'espiral de full amb cabell d'àngel sigui ben rossa.
  • Deixa-ho refredar damunt d'una reixeta.



Truc:
  • La pasta de full es treballa milllor si està freda. Així que si mentre prepares l'espiral notes que es torna enganxifosa, posa-la a la nevera 10 minuts perquè es torni a refredar i ja podràs continuar treballant sense problemes!


Un altre dia pots fer:
















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada