dimecres, 3 de febrer del 2021

Pastís de taronja amb només 3 ingredients

Amb suc de taronja, una mica de sucre i una mica de maizena tindràs un pastís sensacional! Fàcil, ràpid, econòmic i sense forn! 






La història d'avui:

El bebè ja té un mes! Les galtones se li han anat omplint i els ullets li brillen. És molt bonic, diu l'àvia quan el veu per videoconferència. De tant en tant arruga el front. Tindrà caràcter aquest menut, va dient. Com que el germanet gran reclama el seu dret d'agafar-lo, la mare el fa seure al sofà i li posa a la falda. Va, que us farem una foto. Espontàniament, el nen fa un petonet al bebè i per un moment la foto s'oblida. El pare i la mare somriuen feliços...




I la recepta:

Com que hauràs de fer suc de taronja, recorda que si les taronges són més grosses o més petites en necessitaràs més o menys. Compra'n alguna més de les que t'indico per si de cas.


Necessitaràs per a un motllo de 18 cm. de diàmetre:

6-7 taronges 
80 gr. de sucre 
60 gr. de maizena

 


Per començar:

  • Esprem les taronges fins a aconseguir 500 ml. de suc. Fàcil, eh?


  • I col·loca el suc en un cassó, a foc mig.


  • Afegeix-hi tot seguit el sucre i la maizena.


  • I ja pots començar a remenar-ho. T'anirà bé una espàtula de fusta o una llengua de silicona o semblant, el que tinguis. O una batedora de varetes a velocitat baixa per no esquitxar. Ei, o una forquilla, però et costarà més. L'objectiu és que no t'hi quedi cap grumoll.
  • Ho has de remenar, a foc mig, fins que arribi a una textura semblant a la crema. Si ho fas a mà seran 4 o 5 minuts. Vigila que no se t'enganxi al cul del cassó, eh?



Per acabar:
  • Aboca-ho en el motllo sense entretenir-te. Si no confies en el teu motllo o no és de silicona, abans de posar-hi la crema pots untar-lo amb una gota d'oli o amb una mica de mantega.


  • Quan s'hagi refredat una mica, posa el motllo a la nevera, tapat, durant 4 hores. També ho pots fer d'un dia per a l'altre.
  • Passat aquest temps, ja el pots desemmotllar. Ja veuràs que bo que és!



Trucs:
  • Un cop tallat el pastís de taronja en porcions, si t'agrada, pots arrebossar-les amb fideus de xocolata, o amb coco ratllat, o amb ametlla torrada triturada, però no li fa falta, eh? Té un gust de taronja intens, boníssim!
  • Quan compris les taronges, mira que tinguin la pell prima: tindran més suc.

Un altre dia pots fer:








2 comentaris:

  1. No me n'he sortit Anna, tres intents i 3 fracassos. No em qualla. :(

    ResponElimina
  2. Escolta, no ho has de treure del foc fins que hagi espessit. Només has de tenir paciència remenant durant uns 5 minuts. Ei, però si has posat el foc molt-molt baixet, necessitaràs més minuts que si el poses mig-baix. I després, al motllo i quan ja no sigui calent, a la nevera durant un mínim de 4 hores o tota la nit. Anima't a provar-ho un altre cop, va!

    ResponElimina