Rostit de cuixes de pollastre farcides

Si les cuixetes de pollastre les compres farcides, en un no-res tindràs el rostit fet. Plat de diumenge amb poca feina!






La història d'avui:

S'ha passat mig hivern anant del sofà a la cadira, enganxat al mòbil o la tauleta, queixant-se que al jardí hi fa fred i que al carrer hi fa fred, amb tres jerseis un damunt de l'altre, absent de tot, però vet aquí que fa uns quants dies va sentir a la tele que els ocellets es podien morir de gana per les glaçades que els han deixat sense menjar. I ha ressuscitat! L'últim que fa cada dia, abans d'anar a dormir, és escampar molles de pa pel camí de l'entrada. Els ocellets baixen de bon matí i s'ho mengen tot, diu tot content. I surt a comprovar si n'hi queda cap...





I la recepta:

Pot comprar les cuixetes farcides de pernil dolç i formatge, com he fet jo, o del que més t'agradi, perquè el rostit el faràs de la mateixa manera.


Necessitaràs per a 2 persones:

1 ceba i 2 grans d'all
1 tomàquet madur
2 cuixes de pollastre farcides
Sal i pebre negre
1 fulla de llorer i un pessic d'orenga
Oli verge d'olives arbequines
Mig got de vi ranci o de xerès
2 patates 



Per començar:
  • Pela i talla la ceba a quarts. Pela els alls, però només treu-n'hi la pellofa blanca, perquè els faràs servir sencers, amb la pell rosada inclosa. I renta el tomàquet.


  • Ara posa sal i pebre negre a les cuixetes de pollastre farcides i les col·loques dins d'una safata de forn amb un bon raig d'oli, junt amb la ceba, els alls sencers, la fulla de llorer i el tomàquet partit per la meitat.


  • I ho poses al prestatge del mig del forn calent, a 200º, escalfor dalt i baix i sense turbo. Li has de tenir 20 minuts sense fer-hi res, només vigilant-ho de tant en tant.
  • Passats els 20 minuts, gires les cuixes posant la cara de dalt a baix, preferentment sense cremar-te, i hi aboques el vi ranci o el xerès, el que tinguis. I ho deixes 5 minuts més dins del forn.

L'acompanyament:
  • Mentre tens les cuixes de pollastre farcides dins del forn, aprofita per pelar les patates i tallar-les a daus.


  • Escalfa oli en una paella i posa-hi els daus de patata. Paella tapada i foc mig-baix. Ves-les remenant de tant en tant.
  • Quan vegis que les patates ja són toves, escampa-hi pel damunt un pessic d'orenga i un pols de sal, les remenes i les deixes fer una estoneta més amb la paella destapada i el foc mig, fins que agafin color. I ja estan fetes! Ei, no et passis amb el foc que se't podrien cremar!




Per acabar:
  • Punxa les cuixetes amb un escuradents. Si surt mullat, vol dir que necessiten uns minutets més de forn. Si surt sec, les cuixes ja són cuites.


  • I ja està! Menja-t'ho calentet!

Truc: 
  • Si canvies les herbes que poses a les patates, en canviarà una mica el gust. Pots fer servir un dia farigola, un altre romaní...

Un altre dia pots fer:











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada