Ara que les taronges són en el seu punt més dolç, aprofita per fer pollastre amb salsa de taronja. Ja veuràs que bo que és!
La història d'avui:
Els plàtans del carrer ja borronen. Als branquillons més alts fins i tot ja s'hi perfilen unes quantes fulletes diminutes. El niu de l'any passat, buit tot l'hivern, s'ha mantingut i encara és ben visible des del balcó. Hi tornaran els seus constructors? Crec que era una alosa que hi vivia perquè el seu cant és el primer que se sent quan surt el sol i la sentia com si fos dins de casa. Tan de bo que hi torni!
I la recepta:
Compra taronges de suc perquè, com que en necessites el suc per a fer la salsa, aquestes en tenen més que les taronges de taula.
Necessitaràs per a 2 persones:
4-6 cuixes de pollastre, segons la gana
4 taronges
1 got de vi ranci
1 ceba
2 pastanagues
Sal, pebre vermell i pebre negre
Oli verge d'olives arbequines
- Renta bé i talla a rodanxes una taronja, amb pell i tot. Mira que et quedin més o menys del mateix gruix perquè les faràs servir per guarnir el plat. I escórre el suc de les altres tres taronges.
- Ratlla la ceba i pela i talla a rondanxes la pastanaga
- Neteja a raig d'aixeta les cuixetes i eixuga-les bé. Ei, mira si tenen algun plomissall i arrenca'l, que trobar-se'l a la boca no fa gaire gràcia, oi?
- Hi poses sal, pebre vermell i pebre negre per tot arreu i ho poses a enrossir en una paella amb oli calent, a foc mig.
- Quan les cuixetes siguin rósses de tot arreu, treu-les. No esperis que estiguin completament cuites per dins, només cal que ho estiguin per fora. Ja s'acabaran de coure després.
- En el mateix oli, hi poses la ceba ratllada. Foc baix i vigilant, que es vagi fent a poc a poc.
- Al cap de 2-3 minuts, hi afegeixes les rodanxes de pastanaga, ho remenes tot i que es continuï coent junt. Foc baix, paella tapada i ho vas remenant de tant en tant.
- Quan vegis que la ceba i la pastanaga són ben toves, col·loca les cuixetes damunt, apuja una mica el foc i hi aboques el got de vi ranci.
- Ho remenes, apuges una miqueta el foc i esperes que l'alcohol s'evapori, cosa de 2-3 minuts, i hi tires el suc de taronja.
- També hi reparteixes les rodanxes de taronja.
- Deixa-ho coure tot junt durant 20 minuts a foc baix, amb la casola tapada. Punxa el pollastre per veure si el punt de cuit és el què t'agrada però, si les cuixes són grosses, segurament necessitarà 5-10 minuts més de foc.
- Ja només et falta triturar els vegetals amb el suc de la cassola i tindràs una salsa boníssima! Uns minuts abans de servir el plat, ho escalfes tot junt i ja està!
Truc:
- Si veus que la salsa es va reduint massa perquè has tingut massa fort el foc o perquè les cuixes són grosses i necessiten més temps de cocció, pots afegir-hi mig got més de suc de taronja o mig got d'aigua calenta i que faci xup-xup tot junt.
Un altre dia pots fer:
que bo aquest pollastre ¡¡ gràcies per compartir...
ResponElimina