Amanida de fonoll, taronja i poma

Amb el fonoll moltes vegades no sabem què fer-ne. Doncs, mira, preparat com amanida és cruixent, fa un contrapunt dolcet molt original a la taronja i la poma i en 10 minuts ho tindràs fet. Aprofita ara que n'és la temporada i ja m'ho diràs!





La història d'avui:

Ella, en realitat, està enamorada del mariner. Alt, ros, bohemi, mitja rialleta sorneguera i mirada penetrant, sempre envoltat de noies. Des del balcó es torna a mirar la ratlla blava i daurada del mar que guaita entre els edificis. Somnia tornar-hi a coincidir. El vaixell no es veu encara, però el rellotge li recorda que aviat arribarà el seu xicot per anar a triar el pastís del casament. Serà qüestió de deixar de somniar...





I la recepta:

Ei, quan compris el fonoll, fixa't que el bulb sigui d'un blanc brillant i les tiges d'un verd claret intens!


Necessitaràs per a 2 persones:

1 bulb de fonoll gros o 2 de mitjans
2-3 taronges
1 poma vermella
1 llimona




I per a la vinagreta:

4 cullerades d'oli verge d'olives arbequines
2 cullerades de suc de llimona
1 culleradeta de mostassa a l'antiga
Un pessic de sal petit



Per començar: 

  • Renta bé el fonoll i el talles a tires. Veus a la foto com el pots "desmuntar" per parts i després tallar-lo? Doncs això és el que et toca fer... No llencis les fulletes verdes, que també es mengen i fan bonic al plat.


    • Posa les tires de fonoll en un bol ple d'aigua amb un raig de suc de llimona. Així no se t'ennegriran mentre fas la resta.


    • Ara pela les taronges i treu-n'hi tanta part blanca com puguis. Sense matar-t'hi, però treu-n'hi perquè ja saps que la part blanca de la pell de la taronja, de la mandarina i de la llimona és una mica amarga. I les talles a rodanxes primetes.


    • Col·loca les rodanxes directament al plat de servir i, al damunt, hi poses rodanxes de poma tallades ben fines, amb pell i tot. Ei, abans de fer les rodanxes renta molt bé les pomes, eh?



    • I ja només et falta repartir-hi pel damunt les tires de fonoll. 


    • Posa tots els ingredients dins d'un pot amb tapa i sacseja-ho una estoneta. Ja tens la vinagreta feta! Fàcil, eh? Tasta-ho i, si t'hi cal una mica més de sal o de llimona, n'hi afegeixes i ho tornes a sacsejar. Ei, i si no tens cap pot amb tapa, doncs posa tots els ingredients en un bol i els bats amb una forquilla com s'ha fet tota la vida...



    • No posis la vinagreta a l'amanida fins al moment de servir el plat. Així evites que es panseixi i la presentació et queda més xula.




    Un altre dia pots fer:











    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada