Llenties amb verduretes, sense carn

Ara a les escoles estan implantant un dia sense proteïna animal, ja ho deus saber. Doncs si et vols solidaritzar amb els nens i/o les nenes de casa, prova de fer aquestes llenties sense carn i et semblarà mentida que siguin tan bones!




La història d'avui:

Va plovent. Gotes fines que embruten de fang les escales de l'entrada. Quan el missatger truca al timbre dubta un moment de si baixar o no. Deixa el paquet a la porta, que ja aniré baixant, li diu. El xicot se'n va i ella baixa a poc a poc. El fanguet rellisca. Quan falten un parell de graons per arribar a baix, no sap com, es troba volant i la trompada és monumental. Cau al costat del paquet, ves per on, i d'una revolada l'envia sota del porxo. Almenys que no es mulli, que és un llibre. Ara vé la part més difícil: tornar a pujar l'escala amb un peu que no respon i que comença a inflar-se... 



I la recepta:

Entre altres ingredients, necessitaràs dues cullerades de sofregit per fer aquest plat. Si en tens de congelat, genial. Si no, et tocarà fer-ne abans de començar. Clica aquí i t'explico com es fa, si no ho tens clar.




Necessitaràs per a 2 persones:

1 pot de llenties cuites de 400 gr.
1 ceba grossa
1 pebrot vermell
3-4 pastanagues mitjanes
2 grans d'all
1 fulla de llorer
2 culllerades de sofregit (ceba, all i tomàquet)
1 pot petit de blat de moro
Oli verge d'olives arbequines
Sal
Una mica més de mig litre de brou calent o d'aigua calenta




Per començar:

  • Pela la pastanaga i talla-la a rodanxetes. Pela i talla a daus la ceba. I renta i talla a daus el pebrot. Si el pebrot és d'aquells tan grossos, amb la meitat en tindràs prou.


  • Ara posa oli en una cassola i, quan sigui calent, hi col·loques la ceba amb un pessic de sal. Remena-ho i ho vas vigilant i remenant. Foc baix i cassola tapada durant 3 o 4 minuts perquè volem que la ceba es vagi fent tova però no ens interessa que es faci rossa.


  • Quan la ceba comenci a fer-se tova, sense que sigui rossa, hi afegeixes el pebrot i la pastanaga, tot al mateix temps. Escampa-hi també un pessic de sal. 
  • Ho tornes a remenar i a tapar. Foc mig.


  • Al cap de 3 o 4 minuts, hi col·loques la fulla de llorer i els dos alls sencers sense la pellofa blanca però amb la pela de dins sencera. Remena-ho una altra vegada i ho tapes. Foc mig-baix.


  • Passats pocs minuts veuràs que les verduretes es van fen toves. Quan puguis clavar mínimament la forquilla a la pastanaga, ja hi pots afegir les dues cullerades de sofregit i ho remenes. No tapis la cassola, que hi posaràs més coses.


  • Posa-hi també les llenties i el blat de moro, tot alhora. Sacsega una mica la cassola, a dreta i esquerra. No la remenis ara que axafaries les llenties, eh?


  • I ja hi pots posar l'aigua calenta o el brou calent, el què tinguis a mà, fins a cobrir tot el que tens dins de la cassola. Ei, no et passis que no estem fent una piscina! 
  • Tapa la cassola, apuja una mica el foc perquè es posi a bullir. Quan bulli, abaixa el foc i que vagi fent xup-xup durant mitja horeta amb el foc baixet. Ves-ho vigilant de tant en tant perquè no es quedi sense aigua i, si convé, n'hi afegeixes una mica més. 
  • I ja està!


  • Ei, no et descuïdis de servir-ho amb el suquet, que és on hi conflueixen tots els gustos, si t'ho vols menjar amb cullera.

Truc:
  • Si vols fer el plat amb proteïna animal, només hi has d'afegir mig ou dur per cap.



Un altre dia pots fer:








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada