Carxofes senceres al forn

Carxofes menjades fulla per fulla, que bones que són! I tan fàcils de fer que no t'ho pots creure!





La història d'avui:

No sé si saps que si avui és Dimecres de Cendra, avui comença la Quaresma, època que la religió cristiana considera de recolliment i abstinència i que s'acaba per Pàsqua. L'abstinència vol dir no menjar carn més que els diumenges i es considera un símbol de renovació interior. Potser per això es representa la Quaresma com una dona vella amb set cames, una per cada setmana, que porta un bacallà i un cistell amb verdura. En tot cas, les carxofes senceres al forn et serveixen tant si fas abstinència com si no...!




I la recepta:

Les carxofes al forn et serviran per fer un primer plat o bé per fer d'acompanyament, tot dependrà de la quantitat que en facis, però per un primer plat tres carxofes estan molt bé.

Necessitaràs:

2-3 carxofes per persona
1 all petit per persona
Una mica de julivert
Una llimona
Sal
Oli verge d'olives arbequines




Per començar:
  • Trinxa els alls i el julivert ben menudets.


  • Treu les fulles exteriors més dures de la carxofa i agafa-la amb la mà oberta, tal com veus a la foto.


  • I li dones dos o tres cops forts de cap per avall. Així s'obriran les fulles i hi podràs posar l'all i el julivert a l'interior.


  • Ara talla els mànecs de les carxofes ben arran i així se t'aguantaran dretes dins de la safata que posaràs al forn.


  • Ruixa amb suc de llimona el tall que acabes de fer i l'interior de la carxofa, sense passar-te, eh? Només una mica, que és perquè no se t'ennegreixin.
  • Col·loca les carxofes dins de la safata de forn que faràs servir i escampes a l'interior de les carxofes un pessic de sal i l'all i el julivert que tenies trinxats. I un rajolí d'oli.



Per acabar:
  • Posa un dit d'aigua dins de la safata i col·loca-la  al forn calent a 200º, escalfor dalt i baix, durant 30 minuts.
  • Si les carxofes són molt grosses o si en cous moltes al mateix temps, potser necessitaran 5 minuts més de forn.
  • I ja està! Ei, recorda't que aquestes carxofes s'han de menjar calentes!



Truc:
  • Quan compris les carxofes, toca'n la punta amb el dit: no han de punxar gens per ser ben tendres.

Un altre dia pots fer:








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada