Ei, que amb aquest plat tan fàcil i ràpid no hi ha excusa per endur-se a la facultat o a la feina un dinar boníssim! I és ideal per al Dijous Gras!
La història d'avui:
Al pare sempre li havien agradat els esmorzars de forquilla a mig matí. Tant es podia menjar una esqueixada de bacallà com unes mongetes amb cansalada o una amanida de llenties amb tonyina. A la nena li semblava impossible que, prim com era, es pogués endrapar tot allò. Amb els anys, ja mare de família, es va anar acostumant els dissabtes al matí a fer ella també un bon esmorzar de forquilla...
I la recepta:
Compra les mongetes cuites, de pot, o en un lloc de confiança, i així la part més farragosa de la feina ja la tens feta!
Necessitaràs per a 2 persones:
2-4 botifarres, segons la gana
400 gr. de mongetes cuites
Un grapadet de daus de pernil
Oli verge d'olives arbequines
Per començar:
- Escalfa oli abundant en una paella i quan sigui ben calent hi poses les botifarres. Compte que quan toquin l'oli et poden esquitxar i fa mal!
- Foc mig. Quan siguin rósses d'una cara, les gires fins que agafin color de l'altra cara. Aleshores, les treus del foc però no llencis l'oli.
- En el mateix oli, hi poses els daus de pernil i les mongetes. Foc mig-baix i que es vagi fent tot junt. Ei, si veus que hi ha poc oli, afegeix-n'hi una mica més.
- No hi posis sal, eh? Que tot ja en porta.
- Important! No remenis les mongetes de qualsevol manera, que es trenquen i acabaries fent-ne puré! Ho has de remenar poques vegades i amb molta suavitat. Millor si ho fas amb una espàtula.
Per acabar:
- Quan vegis que les mongetes comencen a ser rósses, posa-hi al damunt les botifarres, que s'escalfi tot junt un minut o dos i ja està!
- Menja-t'ho calent, que és més bo! I si t'ho has d'endur l'endemà a la carmanyola, deixa-ho refredar abans de posar-ho a la nevera.
Truc:
- Com més bona sigui la botifarra, millor serà el resultat. Així que, si pots, compra botifarres de qualitat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada