dijous, 19 de gener del 2017

Amanida amb poma i nous

Una amanida plena de vitamines, ràpida de fer, sense encendre el foc i saníssima! Anima't a menjar sa!





La història d'avui:

Entren a poc a poc a la consulta de l'especialista. Tots dos van amb bastó. La noia que els acompanya els ajuda a seure, un a cada extrem de la sala. Quan es buida la cadira del costat de la senyora, ell s'aixeca i hi va a tota la velocitat que li permeten les cames, amb risc evident de caiguda. Deu tenir moltes ganes de parlar amb ella! Doncs no, en la mitja hora llarga que s'esperen fins a la visita del metge, no es diuen ni una paraula...




I la recepta:

Ja saps que diuen que una poma al dia, el metge t'estalvia. Però sabies que els raves i la ruca són antioxidants? I que les nous i els canonges van plens de virtuts? Mira per on, quan acabis de menjar-te aquesta amanida potser tindràs la pell més estupenda i tot!

Ei, compra la ruca i els canonges en bossa, que ja vénen nets.


Necessitaràs per a 2 persones:

Barreja de ruca i de canonges
1 poma golden
Un grapat de nous sense closca
1 manat de raves
Mitja llimona
1 culleradeta de mel
Oli verge d'olives arbequines
Vinagre de Cabernet Sauvignon
Sal




Per començar:
  • Pela la poma, ruixa-la amb suc de llimona perquè no se t'ennegreixi i talla-la a daus.


  • Neteja bé els raves a raig d'aixeta, treu-n'hi les fulles i les dues puntes i posa'ls en un recipient amb aigua durant almenys 10 minuts. Així seran més crunchy, com es diu ara, o més cruixents com hem dit tota la vida.
  • Si, a més, vols que siguin bonics, doncs amb un ganivet esmolat fes talls a cada rave, com ho veus a la foto, abans de posar-los en remull. Només en un dels extrems, eh? I cap a l'aigua.


  • Al cap d'una estona de ser dins de l'aigua es van obrint com una flor, de mica en mica, però per obrir-se del tot necessiten una hora llarga, especialment quan fa fred. El gust és el mateix, però com que també mengem amb els ulls... Tot depèn del temps de què disposis, és clar.

Això és al cap de mitja hora


Ara fes la vinagreta:
  • En un bol barreja 4 cullerades soperes d'oli, 1 cullerada sopera de vinagre, 1 culleradeta de mel i un pols de sal. No et passis amb la sal. Tot ben remenat fins que el resultat sigui homogeni. Si vols, en lloc de remenar-ho, ho pots posar dins d'un pot amb tapa i sacsejar-ho. És més ràpid...!


  • Tasta-ho abans de servir-ho i, si fa falta, hi afegeixes una mica més de sal. Ho tornes a remenar o a sacsejar, fins deixar-ho al teu gust.

Per acabar:
  • Posa en els plats la ruca i els canonges. Al damunt hi distribueixes els daus de poma i les nous.
  • I col·loca-hi estratègicament els raves.


  • Pots repartir-hi la vinagreta pel damunt, o la pots servir a part. Tu tries.

Truc:
  • Quan facis els talls als raves, has d'arribar fins molt avall, fins a un centímetre aproximadament de la base. Així s'obren més.

Un altre dia pots fer:












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada