Palmeres de full amb xocolata

Es fan en un pim-pam, són dolcetes i triomfen. Això sí, com en tastin els teus amics, ja tens feina adjudicada per a cada vegada que us reuniu!






La història d'avui:

Arriba tard, com sempre, però amb la rialla als llavis. Està transformada, molt bonica. Se la veu radiant! No pot amagar que té un projecte que la il·lusiona i la motiva. Diu que encara falta un any perquè el pugui dur a terme però que ja s'està preparant físicament per a l'esforç. Somriu molt mentre ho explica amb ulls brillants. Se'n va corrent perquè fa tard al tren. Com sempre...





I la recepta:

En mitja horeta tindràs fetes les palmeres. Només et faltarà banyar-les amb xocolata. Això no fa gens de mandra!


Necessitaràs:

1 planxa de pasta de full
Unes quantes cullerades de sucre
1 ou petit
100 gr. de xocolata negra de cobertura
15 gr. de mantega a temperatura ambient




Per començar:
  • Estén ben plana la planxa de pasta de full amb el mateix paper que vé embolicada i escampa-hi unes quantes cullerades de sucre pel damunt. Quantitat al teu gust, sense passar-te però sense ser garrepa.
  • Passa-hi el rodet perquè el sucre s'enganxi a la pasta de full. Fes una mica de pressió, no gaire, només perquè el sucre s'hi enganxi.


  • I comença a enrotllar la massa des dels extrems cap al centre. T'anirà bé fer una petita marca al centre de la massa perquè sàpigues per on vas. 
  • Per enrotllar, ho pots fer amb ajut del paper o directament amb els dits, el que et vagi millor.


  • A cada volta que facis posa-l'hi sucre perquè així la pasta de full serà dolça per totes dues cares.
  • Quan arribis al centre, fes el mateix: escampa-hi sucre. 



Per continuar:
  • Ara ho has de tallar en rodanxes d'un dit d'ample, més o menys. Si fa calor a la teva cuina, posa-ho cinc minuts a la nevera abans de tallar-ho i ho tallaràs més fàcilment.


  • Posa un full de paper de forn o paper vegetal a la safata del forn, col·loca-hi les rodanxes i pinta-les amb l'ou batut amb una culleradeta de sucre.
  • Procura que entre palmera i palmera hi hagi una mica d'espai perquè no s'enganxin les unes amb les altres quan augmentin de volum.



I cap al forn:
  • Escalfa el forn a 200º, amb ventilació. Si el teu forn no té aire, escalfa'l a 200º amb calor dalt i baix. Quan el forn sigui calent, ja hi pots posar la safata amb les palmeres a mitja alçada. 
  • Necessitaran 12-14 minuts de forn, segons el gruixudes que hagis tallat les palmeres. Recorda que quan siguin ben rossetes, estaran cuites. 

Ara ja te les podries menjar, però hi farem un bany de xocolata perquè encara siguin més bones!





La xocolata:
  • Trenca a trocets petits la xocolata de cobertura i fes-la desfer al bany maria. Si no ho has fet mai, clica aquí i ho veuràs.


  • Quan la xocolata estigui ben desfeta, sense grumolls, apaga el foc, posa-hi la mantega i remena-ho ràpidament fins que s'integri.
  • Suca cada palmera dins de la xocolata, fins a la meitat, i deixa-les refredar en una reixeta. Si ho trobes difícil, en lloc de sucar-les pots pintar-les amb un pinzell. Potser trigaràs uns minuts més però ho controles millor i et quedaran molt bé!



I a triomfar!




Trucs:
  • Si no tens rodet, una ampolla de vidre embolicada amb paper film també et serveix.
  • Les palmeres s'han de menjar el mateix dia que les fas, màxim l'endemà si les guardes en un lloc sense gens d'humitat. Ja saps que la pasta de full s'estova!

Un altre dia pots fer:







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada