Conill amb pebrots verds italians

Ei, que el conill està de moda perquè no té greix i és saludable! Però és que, a més, és tan bo...! Fet amb pebrots verd italians és fàcil de cuinar i sucaràs pa a la salsa, ja ho veuràs!





La història d'avui:

Es van retrobar vint anys després que ell marxés del veinat, tots dos divorciats, però no es van reconèixer. Al cap d'unes quantes setmanes de sortir plegats,  ella li va dir que el seu somriure li recordava a algú. Van començar a buscar llocs comuns i al final es van adonar que compartien una part del passat. A tu no et feien por els ratolins? li va etzibar. Sí, va somriure ell, i encara me'n fan. Ella no hi ha volgut sortir més...






I la recepta:


Si durant la setmana vas de bòlid i no tens temps de cuinar, fes-ne més del que avui necessites, perquè el que et sobri te l'endus a la carmanyola i seràs l'enveja dels companys!



Necessitaràs per a 2 persones:

Mig conill tallat a bocins
6 pebrots verds italians
3-4 grans d'all
1 got de vi blanc
1 got de brou calent
Oli verge d'olives arbequines
Sal, pebre vermell i pebre negre




Per començar:
  • Renta i eixuga els pebrots. Treu-n'hi el mànec i les llavors i els talles a rodanxes, ni primes ni gruixudes.


  • Ara posa sal, pebre vermell i pebre negre als talls de conill i els sofregeixes en oli calent. Sofregir vol dir fregir superficialment, només fins que el conill agafi color daurat. Després ja s'acabarà de coure per dins, no pateixis. Fes servir una paella amb tapa o una cassola ampla. 


  • Quan el conill sigui rosset, el treus del foc i el reserves. Ei, no llencis l'oli que el necessites!
  • Treu la pellofa blanca de 3 o 4 grans d'all, però no en treguis la pell rosada, i els poses a la cassola sencers amb l'oli que t'ha sobrat del conill. Si veus que hi ha poc oli, afegeix-n'hi un raig, eh? Foc baixet. 


  • Al cap d'un minut hi afegeixes les rodanxes de pebrot. Tapa la cassola o la paella i ho vas remenant de tant en tant. Foc mig-baix.




  • Quan vegis que el pebrot comença a ser tou, hi poses un pessic de sal i col·loques el conill dins de la cassola. Remena-ho perquè tots els gustos s'integrin. 





  • Quan hagi fet tot un parell de voltes per la cassola, hi aboques el vi blanc i apuges una mica el foc. Cassola destapada perquè t'interessa que l'alcohol s'evapori. 





  • Al cap d'un parell de minuts l'alcohol ja s'haurà evaporat. Ara és el moment de posar-hi el brou calent. Cassola tapada i foc mig-baix. Ha d'anar fent xup-xup fins que el conill sigui ben tendre, cosa d'uns 30 minuts si el conill és petit. Si és més gros, potser necessitarà uns minutets més de foc. Ho pots comprovar punxant un dels talls gruixuts amb una forquilla.
  • I ja està! Deixa'l reposar tapat una estoneta dins de la cassola o de la paella abans de servir-lo i encara serà més bo!



Trucs:
  • Si t'agrada el gust de l'all -i no tens cap cita romàntica immediatament- en lloc de posar-hi els 3-4 grans d'all que t'indico, posa-hi una cabeça d'alls sencera, només partida per la meitat.
  • Si quan acabes la cocció veus que t'ha quedat una piscina de suquet, agafa una culleradeta de maizena o de farina, el què tinguis, ho barreges amb dues cullerades grosses del suc i ho remenes bé fins que no t'hi quedi cap grumoll. Ho reparteixes dins de la cassola, remenes amb compte, amb el foc mig-baix i t'esperes 3 minuts, vigilant. Et quedarà un suquet sensacional!

Un altre dia pots fer:










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada