Figues amb mató i mel

Ei, ara que les figues són tan dolces, aprofita per fer aquestes postres! Fàcils, boniques i es fan molt depressa, què més vols? 




La història d'avui:

Va suat, amb una bicicleta infantil molt petita en una mà i empenyent el cotxet del seu fill amb l'altra. Tot i que va per la vorera, circula bastant ràpid amb els patins en línia. El nen, confiat, es deixa portar i aplaudeix el seu pare de tant en tant, però de seguida es torna a agafar als costats del cotxet. Confiança en el papa sí però, per si de cas, agafem-nos, deu pensar...




I la recepta:

Pots fer servir figues blanques o negres, les que més t'agradin. Les de les fotos són figues de coll de dama, amb la pell negra i molt dolcetes.


Necessitaràs per a 2 persones:

10-12 figues
150 gr. de mató
2 cullerades de mel de romaní
6-7 avellanes torrades o un pessic de granet d'ametlla crocanti




Per començar:

  • Renta i eixuga amb compte les figues perquè les faràs servir amb pell i tot. Si després no et vols menjar la pell, doncs la deixes i llestos.
  • Els hi talles la punteta del mànec i després els hi fas 4 o 6 talls. Ei, els talls que no arribin a la taula, eh? Mira't la foto. Es tracta que la figa quedi sencera, amb els talls gairebé fins baix.



  • Veus? Aquestes ja tenen fets sis talls cada una.
  • Posa el dit al centre de cada figa per obrir-les una mica.




Per continuar:
  • Amb ajut d'una cullereta de postres, ves posant una cullerada de mató dins de cada figa. Fàcil, eh?


  • I un pessic petit de granet d'ametlla crocanti, com a la foto, o un pessic petit d'avellanes torrades trinxades.



Per acabar:
  • Un rajolí de mel al damunt del mató i ja tens la feina feta! 


  • Has trigat més a llegir el post que a fer les postres, oi que sí?



Un altre dia pots fer:

Copa de cantaloup i nectarines, també molt fàcil









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada