Coca de full amb poma i ametlles

Molt fàcil, ideal per a principiants! Ei, i encara que sàpigas cuinar com els àngels, també pots fer aquesta coca, eh?





La història d'avui:

Puja al petit turonet, des d'on hi ha una bona perspectiva fins al riu, per veure'l marxar. Mentre ell fa els primers cinc-cent metres, ella ja arriba al capdemunt. El noi va resseguint la carretera entre vinyes i quan arriba al riu s'atura, baixa de la moto i saluda amb tots dos braços. La mare és amb prou feines una figureta llunyana però li torna la salutació de la mateixa manera. És com un ritual entre tots dos. Ell continua camí cap a l'autopista i ella comença a baixar cap a casa a esperar el whatsapp que digui que ha arribat bé a ciutat.




I la recepta:

Tots els ingredients els trobaràs fàcilment al súper o a la botiga.



Necessitaràs:

1 planxa de pasta de full rectangular
30 gr. de mantega
1 poma grossa o dues de mitjanes
1 llimona
1 ou petit
100 gr. de sucre
30 gr. d'ametlles laminades
Una mica de canyella en pols





Per començar:
  • Pela i ratlla la poma i, tot seguit, rúixa-la bé amb suc de llimona per evitar que se t'ennegreixi.


  • Estèn la planxa de pasta de full ben plana, amb el mateix paper amb què vé embolicada i escampa-hi petits retalls de mantega per tot arreu. 



Per continuar:
  • Ara divideix en dues parts la planxa de pasta de full. En una meitat hi reparteixes la poma ratllada, procurant que hi hagi el mateix gruix a tot arreu. Al damunt hi poses sucre i un pessic de canyella en pols, quantitat al teu gust, però uns 75 grams de sucre és una bona mida. De canyella no et passis, que dominaria massa el gust.


  • I pel damunt hi poses un grapadet d'ametlles filetejades, també quantitat al teu gust. Les que no posis dintre, les posaràs fora.
  • A l'altra meitat no hi posis res, eh? Que t'ha de servir de tapa.


  • Ara has de tapar la meitat farcida de poma i ametlles amb la meitat que no té res. Ho pots fer de dues maneres: tapant com qui tanca un llibre, o bé treballant una mica més, tallant la planxa de pasta de full de dalt baix i posant la meitat buida damunt de la meitat farcida. De totes dues maneres et quedarà bé. 
  • I pintes la part que et queda a la vista amb ou batut amb una culleradeta de sucre.



Per acabar:
  • Reparteix-hi pel damunt un grapadet d'ametlles laminades, un bon pessic de sucre i un pensament de canyella.


  • I cap al forn calent, a 200º escalfor dalt i baix, o bé a 200º amb ventilació, durant 17 minuts.
  • Ei, sobretot vigila a partir del minut 15 perquè la pasta de full té el mal costum de cremar-se. Segons com sigui el teu forn podria estar cuita al minut 15 o, en canvi, podria necessitar minuts extra. Així que vigila! Quan la pasta sigui rosseta per tot arreu, la coca de full amb poma i ametlles ja és cuita.
Nyam!



Trucs:
  • La pasta de full es deixa treballar millor si és ben freda. Així que si vas a poc a poc perderà la fredor. Doncs no passa res! La tornes a posar 10 minuts a la nevera i després continues.
  • Si no trobes ametlles laminades, sempre pots picar ametlles senceres i posar-n'hi els bocinets.

Un altre dia pots fer:








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada