Ous escalfats o ous poché

Ei, que es preparen només en 3 minuts! Anima't a fer-ne, que són fàcils!








La història d'avui:

Ha arribat tota acalorada. La pantalla de la parada informava que el bus trigaria molt en arribar i ella no podia esperar més per veure al bebè, així que no s'ho ha pensat gaire i ha vingut caminant, tot i ser costa amunt la meitat del camí. Només veure-la, el bebè riu, belluga nerviosament les cametes i els bracets i fa totes les demostracions d'alegria que sap fer. A ella se li entendreix la mirada mentre l'acarona...





I la recepta:
  • Has de comptar un ou per persona. I algún més si tens a taula aquell que sempre té tanta gana!
  • I recorda que a l'ou escalfat o poché li passa el mateix que als ous ferrats: s'han de fer a l'últim moment perquè el rovell no s'endureixi.


Necessitaràs:

Ous ben frescos
Paper film
Oli 
Sal i pebre negre
Aigua


Per començar:

Només es tracta de coure cada ou dins d'una bosseta de paper film. Ja veuràs que fàcil és!
  • Talla quadrats de paper film de 20 cm. x 20 cm., aproximadament. Un per cada ou. Posa-hi un parell de gotes d'oli al centre i l'escampes per tot arreu. T'anirà bé un pinzell de silicona per fer-ho. O els dits ben nets.



  • Col·loca cada quadrat dins d'un got o d'una tassa, de manera que el film sobresurti una mica per dalt. Que quedi ben col·locat perquè hi posaràs l'ou dintre i no es tracta que l'ou vagi per un cantó i el film per l'altre, oi? 
  • Ei, la part del film untada amb oli no ha de tocar el got, sinó l'ou. Val, ja sé que t'ho imaginaves, però per si de cas...


  • Posa un ou, sense la closcla, dins de cada got o tassa, amb un polsim de sal. Si t'hi agrada el pebre negre, també un polsim de pebre negre. Si no, no n'hi posis.


Per continuar:
  • Tanca el film en forma de bosseta. Hi pots fer un nus ben estret o bé lligar-ho amb fil. L'important és que quedi ben tancada perquè no hi entri l'aigua.


  • Ara posa aigua abundant a escalfar dins d'un cassó i, quan bulli, hi poses les bossetes dintre, que no es toquin. Quan torni a bullir l'aigua, abaixa el foc, compta 3 minuts i ja pots treure'n la bosseta.




Per acabar:
  • Treu l'ou de dins de la bosseta i ja està! Et quedarà la clara quallada i el rovell líquid.


  • Amb una torrada i una mica de salmó fumat fas un esmorzar de diumenge o uns entrants bonics i sense complicació!




Truc:
  • Com més frescos siguin els ous, més bonic et quedarà l'ou poché.
  • Si el rovell t'agrada més quallat, tingues la bosseta al foc durant 4-5 minuts. Ei, més no, que faries ous durs!
  • Si has de fer molts ous escalfats o poché, tal com vagis treient les bossetes del foc les poses en un recipient d'aigua freda per parar-ne la cocció.

Un altre dia pots fer:









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada