Garró de porc rostit a la cassola

Molt més fàcil que no t'imagines! Tendre i sucós, amb el toc de la poma. Garró o braó, n'hi diuen de totes dues maneres, però en realitat el garró és de porc i el braó és de vedella o d'ovella.





La història d'avui: Ara resulta que no vol dinar! Tot el matí que ha estat asseguda a la terrassa, estirant les flors de la buganvília per desesper de la seva mare, amb el mòbil a la mà i una llàgrima cara avall de tant en tant. El pitjor és que no en vol parlar. Els amors van i vénen, li repeteix per tercera vegada sa mare, ja en trobaràs un altre. Torna a estirar una altra flor i li rodola una llàgrima...




I la recepta:

Aquest és un plat únic, que no necessita cap més acompanyament que unes postres lleugeres, com ara una copa de maduixes amb moscatell i tens un dinar de festa! Et dono les mesures per a una persona. Si sou més, doncs multiplica els ingredients per la quantitat de persones que hi haurà a taula.


Necessitaràs per a 1 persona:

1 garró de porc
1 ceba mitjana
2 pastanagues mitjanes
1 poma
1 patata mitjana

Sal, pebre negre i pebre vermell
 1 fulla de llorer i un branquilló de julivert
Oli verge d'olives arbequines
Mig got petit de vi ranci
1-2 gots d'aigua bullint o de brou bullint, el què tinguis




Per començar:

  • Pela la ceba i les pastanagues. 
  • Talla la ceba a mitges llunes i la pastanaga a rodanxes
  • Pela la poma i la talles en 8 mitges llunes.


  • Posa la cassola al foc amb oli abundant, però no cal que sigui una piscina, eh? 
  • I escampa sal, pebre negre i pebre vemell al garró, per tot arreu. 
  • Quan l'oli sigui calent, col·loca el garró dins de la cassola. Foc mig-alt, cassola destapada i tu vigilant-ho, que es pot cremar. El garró s'ha de fer ros de tot arreu, així que al cap d'un parell de minuts el vas girant. Només s'ha de fer ros, no s'ha de coure per dintre, vol dir que en 4-5 minuts ho tindràs fet. I no pateixis que ja es courà per dintre més endavant.


  • Quan el garró s'hagi enrossit, el treus i abaixes el foc.
  • Col·loques la ceba i la pastanaga  a la cassola amb el mateix oli que t'ha sobrat. Foc baixet, cassola destapada. Ho vas remenant fins que vegis que la pastanaga comença a ser tova. Ei, els puntets negres que veus a la foto són del pebre negre que ha deixat el garró, eh?


  • Ara que la pastanaga ja comença a ser tova és el moment d'afegir-hi la poma, amb delicadesa perquè no es trenqui. La poma, igual que el garró, no s'ha de fer per dintre. Només volem que perdi rigidesa. Així que al cap d'un minut, la gires amb compte. 


  • Al cap d'un parell de minuts més treus la poma de la cassola i hi afegeixes el garró. La poma no és cuita del tot, que és el que volem. Ja s'acabarà de coure al final.




Per continuar:
  • Aboca-hi un raig de vi ranci. Foc mig fins que el vi s'hagi evaporat, cosa de 2-3 minuts.


  • Ara incorpora l'aigua bullint o el brou bullint a la cassola, fins que tapi una mica més de la meitat del garró, més o menys. Foc baixet, cassola tapada i que faci xup-xup durant 45 minuts. Ves-ho vigilant de tant en tant, eh?, que no es quedi sense líquid. 


  • Mentrestant, pela i renta les patates i les talles esqueixades. Si no ho has fet mai, no t'espantis que només és una manera de tallar-les perquè facin el suquet més lluent. Mira't aquí com es fan les patates esqueixades i veuràs que és molt fàcil. A la foto pots veure la diferència entre les patates tallades a l'esquerra i les patates esqueixades a la dreta.


  • Passats el 45 minuts de xup-xup ja hi pots afegir les patates i un pessic de sal. Aprofita per girar el garró, posant el que va a baix dalt. Cassola tapada, foc baix, que continui fent xup-xup durant 15-20 minuts més, segons la classe de les patates. Ei, vigila de tant en tant que no es quedi la cassola sense suc! I al final punxa una patata per veure si ja és cuita.


  • I finalment hi poses els talls de poma que tenies reservats. Que continui fent xup-xup els últims 3-4 minuts perquè tot els gustos es barregin. I ja ho tens fet!



Per acabar tritures la salsa:
  • Separa 3 o 4 bocins de poma i 4 o 5 bocins de patata per guarnir el plat i la resta de verduretes que tens a la cassola i el suquet ho passes per la trituradora, el braç elèctric o minipimer, que quedi ben fineta, sense cap grumoll.


  • Ei, si et vols estalviar aquest pas, ho serveixes tal qual, eh? També t'agradarà molt!





Truc:

  • La poma pot ser groga o vermella, golden, royal, pink lady o qualsevol que t'agradi, però no ha de ser de classe àcida.
  • Quan et mengis el garró rostit, si està ben cuit, veuràs que gairebé no fa falta el ganivet perqué amb la punta de la forquilla la carn se separa la mar de bé.

Un altre dia pots fer:










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada