És veritat que molts en diem Brusel·les però la realitat és que el nom de la ciutat és Brussel·les! I les cols es diuen així perquè el primer lloc de conrear-les es veu que va ser a Bèlgica. Petites i boniques, saltejar-les és cosa de pocs minuts, sense bullir-les prèviament!
És la segona vegada que el porten a la neu però de la primera, com que era molt petit, no se'n recordava gaire. Avui ha disfrutat d'allò més, tot i que no feia gaire bo i el cel estava més que ennuvolat. Semblava que hagués portat esquís tota la vida i no s'ha cansat de lliscar i lliscar. Quan li han preguntat si no tenia por ha contestat que fa pocs dies que ha complert set anys i que als set anys ja no es té por de res...!
I la recepta:
Amb les quantitats que et dono pots fer un un primer plat per a 2 persones però, si les vols fer com acompanyament o com un entrant, en tens prou per a 4 persones.
Necessitaràs:
500 gr. de cols de Brussel·les
100 gr. de pernil tallat a daus
1 ceba
Oli verge d'olives arbequines
Una miqueta de sal
Per començar:
- El primer que hem de fer és tallar-ne la tija.
- Ara talla una ceba a daus.
- Posa els daus de ceba junt amb els daus de pernil dins d'una paella amb oli calent abundant, sense que sigui una piscina, eh? Foc mig-baix, paella tapada i ho vas vigilant i remenant de tant en tant perquè la ceba no s'enganxi a la paella.
Per acabar:
- Quan vegis que la ceba ja és tova i transparent, hi afegeixes les cols de Brussel·les, ben escorregudes. Posa-hi una miqueta de sal. Ei, molt poca sal, que el pernil ja és salat. I ho tornes a remenar. Paella tapada, foc baix. Ves-ho vigilant i remenant de tant en tant.
Trucs:
- De cols de Brussel·les n'hi ha tota la tardor i tot l'hivern, fins al mes de març més o menys. Com que la temporada és molt llarga, quan les compris mira que tinguin un verd intens, sense parts amarronades ni pansides.
- Si en fas més del compte, l'endemà te les pots emportar tranquil·lament a la carmanyola. Un cop de microones i llestos!
Un altre dia pots fer:
Xampinyons saltats amb vi blanc
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada