Crema pastissera, com es fa?

Per farcir pastissos, per sucar-hi galetes o per menjar-te-la amb cullera, la crema pastissera és sensacional!





La història d'avui:

Va marxant carrer enllà amb la mirada clavada al balcó. Des del cotxet llença petons a l'àvia, que l'acomiada des de dalt. Està content perquè avui, per fi, ha pogut fer els primers passets tot sol. L'àvia, en canvi, dissimula que està trista perquè sap que els passets signifiquen un triomf per al bebè però és el final de l'etapa que ella n'ha tingut cura. Ara ja el portaran a la guarderia. Mentre torna els petons al nét, sent com si li arrenquéssin un bocinet de cor. Encara no han arribat a la cantonada i ja l'enyora...





I la recepta:

Pots utilitzar la llet sencera o semidesnatada. No hi ha gaire diferència en el resultat final i és bona de totes dues maneres. Així que tu decideixes.



Necessitaràs:

500 ml. de llet
Una beina de vainilla + la pela d'una llimona
125 gr. de sucre
25 gr. de maizena
2 rovells d'ous grossos
15 gr. de mantega a temperatura ambient





Per començar:
  • Ei, abans de res, recorda deixar la mantega fora de la nevera, que la necessitaràs al final!
  • Comença per posar al foc en un recipient 400 ml. de llet amb la beina de vainilla, la pela de llimona i el sucre, amb el foc molt baixet. Quan comenci a bullir ho remenes durant mig minut i apagues el foc. 
  • Deixa-ho reposar, tapat, uns 20-25 minuts perquè així la llet incorporarà els aromes de llimona i de vainilla i es refredarà una mica.


  • Passats aquests 20-25 minuts, en un altre recipient posa-hi la maizena i els 100 ml. de llet restants, sense escalfar, i ho remenes fins que la barreja sigui ben fineta. Insisteix perquè t'ha de quedar molt ben barrejat, sense cap grumoll. 


  • I de seguida hi afegeixes els dos rovells d'ou. Ho remenes bé. Sobretot que no t'hi quedi cap grumoll!



  • Ara has de treure la pell de la llimona i la beina de vainilla del primer recipient. Ho pots colar, que serà més fàcil! 
  • I barreges el contingut de tots dos recipients. Posa la barreja al foc mig-baix. No paris de remenar fins que la crema es vagi fent espessa, cosa de 2-3 minuts des que comenci a bullir. Vigila de mantenir el foc baixet i de remenar-ho contínuament perquè se't podria enganxar la crema al cul del cassó.




  • Un cop fora del foc, hi afegeixes la mantega i ho remenes ben remenat perquè tot quedi ben incorporat.
  • Deixa refredar un momentet la crema, tapa-la amb paper film mirant que toqui la superfície de la crema i guarda-la a la nevera fins que sigui ben freda. Fàcil, oi?



Trucs:
  • Procura que la pela de llimona tingui ben poca part blanca, perquè aquesta part pot amargar una mica.
  • Per remenar la crema, tradicionalment es fa servir un estri de fusta. Tu utilitza el què tinguis, però remena rascant el fons.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada