Filet amb salsa d'albercocs

Els albercocs ja han arribat! Prova de fer-los amb filet i ja veuràs quin plat més brutal et surt, per deixar bocabadats a la resta!







La història d'avui:

S'enyora de la ciutat. Va ser un rampell això de vendre's el pis i comprar-se una caseta petita amb un jardí minúscul en una urbanització deserta. Ho sap però no ho vol reconèixer en veu alta. Aquí no ha fet amistat amb ningú i, sí, l'aire és més net i tot això, però troba a faltar les nits de jazz i les tardes de futbol amb els amics perquè els quaranta minuts de conduir fins a ciutat cada dia li fan més mandra. Rega distret i l'aigua va a parar a casa del veí... 





I la recepta:

Tant pots fer servir filet de vedella com filet de porc, depèn de quant t'hi vulguis gastar. El filet de porc és bastant més econòmic i queda boníssim. Ei, que un dia ho pots fer amb vedella i els altres ho fas amb porc!

Et dono les mides amb filet de porc. Si ho fas amb filet de vedella, has de comptar uns 600-700 gr. per a 4 persones, tallat en un sol tall. I es cuina exactament igual.




Necessitaràs per a 4 persones:

2 filets de porc
6-8 albercocs
1 ceba grossa o 2 de mitjanes
Ratlladura d'una llimona
1 got de vi blanc
Sal i pebre negre
Oli verge d'olives arbequines


Per començar:
  • Posa sal i pebre negre als filets, escalfa oli en una paella o en una cassola ampla i els hi fas enrossir, només per fora, volta i volta. De dins no s'han de coure. No pateixis, que ja es couran després.


  • Aparta els filets però no llencis l'oli que t'ha sobrat, que el faràs servir.

Per continuar:


  • Trinxa la ceba i la pastanaga a daus no gaire grossos.


  • En la mateixa paella on has enrossit els filets, hi sofregeixes al mateix temps la ceba i la pastanaga, aprofitant l'oli que t'ha sobrat i afegint-n'hi una mica si fes falta. Foc baixet i paella tapada. I ho remenes de tant en tant. 


  • Al cap d'un parell de minuts hi poses la ratlladura de llimona i un pessic de sal i ho tornes a remenar. Paella tapada.


  • Quan vegis que la pastanaga i la ceba ja són ben toves, hi aboques el vi blanc. Ha de fer xup-xup tot junt durant uns 4-5 minuts perquè s'evapori l'alcohol. Paella destapada, remenant, i foc mig-baix.


  • Ara tritura amb el minipimer les verduretes amb el suc que hi pugui haver a la paella, que no t'hi quedi cap grumoll, i ho tornes a posar dins junt amb els albercocs. Que faci xup-xup a foc baixet durant uns minutets, fins que els albercocs comencin a ser tous.
  • Quan els albercocs comencin a ser tous, hi col·loques els filets i tot junt ha de fer xup-xup 2-3 minuts més, a foc baix. A meitat de temps, gira els filets. Ei, no et passis amb el temps o els filets quedaran massa cuits de dintre!


  • I ja ho pots servir. Quin coloret més bonic que té la salsa, oi?



Trucs:
  • Tria els albercocs madurs, que tindran un gust més dolcet, però forts i sense arrugues.
  • Si no tens vi blanc i tens una resta d'ampolla de cava, també et servirà.

Un altre dia pots fer:










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada