Fideus a la cassola amb carbassa, gingebre i salsitxa

Un plat calent per dinar o sopar sempre va bé. El pots preparar amb anticipació i, a l'últim moment, només et caldrà afegir-hi els fideus! Genial, oi?





La història d'avui:

Xerra com una cotorra. Argumenta i argumenta, acompanyant-se amb gests explícits de les manetes i assenyalant alguna cosa per fer-se més entenedor. Li va bé perquè tots li donem la raó. Quin remei! Parla en llengua bebè i no entenem més que tres o quatre paraules del seu discurs...




I la recepta:

Si decideixes posar-hi els pebrotets verds, assegura't que a tothom l'hi agraden, perquè ja saps que tenen un gust peculiar i fan canviar una mica el gust del plat. Si no ho tens clar, posa-hi pebrot verd del gros, que és més dolç. O no n'hi posis... Jo a vegades ho faig amb pebrot i a vegades sense, segons qui ha de venir a dinar!



Necessitaràs per a 2-3 persones:

500 gr. de carbassa pelada
3-4 salsitxes
1 ceba grossa i 2 grans d'all
1 tomàquet madur 
1 bocí de gingebre
200-250 gr. de fideus gruixudets
1 litre de brou calent o d'aigua calenta
Sal
Oli verge d'olives arbequines

Opcional: un grapat de pebrotets verds




Per començar:
  • Talla la ceba i la carbassa a daus no gaire grossos.


  • Pela i ratlla un bocí de gingebre. Necessites l'equivalent d'una cullerada sopera ben plena de gingebre ratllat.


  • Ara enrosseix amb oli calent abundant les salsitxes tallades a bocinets. Enrossir vol dir fregir superficialment, només perquè agafin una mica de color. Després ja s'acabaran de coure.


  • Treus les salsitxes i, en el mateix oli calent, hi poses els daus de carbassa. Els hi fas donar un parell de voltes. 


  • Hi afegeixes la ceba tallada a daus i els alls sencers, amb pela i tot. Remena-ho de tant en tant i que es vagi fent amb el foc baix i la cassola tapada.


  • Quan vegis que la ceba comença a ser tova, hi afegeixes el tomàquet ratllat i una mica de sal a tot el conjunt. Torna a tapar la cassola.


  • Veuràs que al cap d'una mica el tomàquet va agafant un color més fosc. Doncs si hi vols posar els pebrotets rentats, sense llavors i tallats a bocins, és el moment de fer-ho.
  • Passat un minut hi incorpores la salsitxa que tenies reservada i ho remenes perquè tots els gustos s'integrin.



Per acabar:
  • Si has de sortir, o si ho estàs preparant amb antelació, aprofita ara per aturar-te.
  • Ja només et falta afegir-hi el brou calent o l'aigua calenta, el què tinguis i, quan arrenqui el bull, hi tires els fideus. 


  • Ha de bullir dos minuts menys del què t'indiqui el fabricant dels fideus. Aleshores ho tastes per si hi falta sal i ho deixes coure els minuts que falten.
  • I ja està!



Truc:
  • Si vols que els fideus a la cassola amb carbassa i salsitxa sigui un plat únic, augmenta la quantitat de salsitxes. Compta'n 2-3 per cap, segons si són més grosses o més petites.


Un altre dia pots fer:





2 comentaris:

  1. Meravellosa recepta. Senzilla, original. L'he provat per no repetir tant els clàssics fideus i aprofitar la temporada de carbasses. Ha quedat molt bé. Moltes gràcies!

    ResponElimina