Cordó de full i xocolata

Full i xocolata, se'm fa la boca aigua! El cordó queda prou xulo i, a més, ho faràs en un tres i no res!





La història d'avui:

Mentre esperen que el metge els rebi, el seu fill tracta d'interessar-la en un llibre que descriu plantes. Ella fa que sí però en realitat no se l'escolta, ja fa temps que no hi ha res que l'importi fora d'ella mateixa. Li agrada que el noi l'acompanyi al metge perquè és una manera de sortir de la rutina del piset solitari. Després la convidarà a berenar. Això sí que la fa somriure. 




I la recepta:

Necessitaràs:

1 planxa de pasta de full
Mig pot de nocilla o nutella
1 ou petit + 1 culleradeta de sucre



Per començar:
  • Estén la planxa de pasta de full ben plana, amb el paper que vé embolicada i tot.



  • Escampa-hi la nocilla o nutella per tot arreu, sense arribar del tot a les vores.



  • Ara has de enrotllar-ho tot com si fessis un canaló. Comença per un dels costats llargs. Et pots ajudar amb el paper.


  • Quan el tinguis enrotllat, posa'l 10 minuts a la nevera embolicat amb el seu mateix paper, perquè si la pasta de full és freda fa de més bon treballar. 

Per continuar:
  • Ara l'has de partir de dalt a baix amb un ganivet que talli bé. Compte! No l'has de tallar fins dalt de tot, mira't la foto, n'has de deixar dos dits sense tallar.


  • I ara vé la part divertida de manualitats: has de fer el cordó, com si fessis una trena només amb dues tires. Et torno a dir el mateix, la pasta de full freda es treballa millor, així que si a la teva cuina hi fa calor, torna a repetir de posar-ho uns minuts a la nevera.



Per acabar:
  • Quan tinguis el cordó fet, el pintes amb l'ou batut amb el sucre.


  • I el poses al forn, a 190º amb aire, o a 200º sense aire fins que la pasta de full sigui rosseta, cosa de 15 minuts, segons forn. Vigila-ho, eh? Que la pasta de full té el mal costum de voler-se cremar!
  • Deixa refredar el cordó de full i xocolata damunt d'una reixeta. I ja està!


Trucs:
  • Pots barrejar amb la nocilla uns quants daus petits d'ametlla abans d'escampar-la per la pasta de full, si vols. També queda molt bé!
  • La pasta de full no es pot preparar amb gaire antelació perquè no es guarda més que durant el mateix dia i, si tens sort, fins l'endemà al matí, perquè s'estova. 

Un altre dia pots fer:





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada