dimecres, 13 de febrer del 2019

Pastís infantil Arc de Sant Martí

Aquest pastís de xocolata tan ple de colors i de xocolatines de seguida centra l'atenció dels més petits. Si els hi fas, triomfes, segur!






La història d'avui:

Mentre el nen de dos anys obre els regals, el bebè està molt més interessat en pujar i baixar del sofà però encara no ho sap fer. Ja fa dies que ho intenta i no se'l pot deixar sol perquè no és conscient del perill. Des de dalt del sofà agafa un coixí i el llença a terra. Se'l mira i en llença un altre al damunt del primer. I encara un tercer. S'ha construït una mena d'escala! Ràpid com un llamp, es gira i comença el descens d'esquena... L'àvia córre i ell riu, satisfet. Ha arribat a terra abans que l'àvia l'hagi pogut aturar.





I la recepta:

És més llarg d'explicar que de fer. Així que fes aquest pastís sense por, que és fàcil i als nens i a les nenes els encanta!


Necessitaràs:
3 ous
180 gr. de sucre
125 ml. d'oli verge d'olives arbequines
125 ml. de llet (mig got gros)
200 gr. de farina + 10 gr. de llevat
50 gr. de cacau

Per al farcit:
Mig pot de nocilla o nutella

Per a la cobertura:
100 gr. de xocolata negra de cobertura
100 ml. de nata líquida
50 gr. de mantega

I per guarnir: 
Un bon grapat de xocolatines tipus lacasitos o similar




Per començar:
  • Bat els ous amb el sucre fins que la barreja es torni d'un color groc claret i sigui ben escumosa.


  • Hi poses la llet i l'oli i ho bats una mica més.
  • Després hi afegeixes la farina, el llevat i el cacau, fent-ho passar tot junt per un sedàs. I ho tornes a batre fins que no hi quedi ni un grumoll.


  • I ara ja ho pots col·locar dins del motllo. Si no confies en el teu motllo, o no és de silicona, frega'n l'interior amb un terròs de mantega per facilitar-ne el posterior desemmotllat.


  • Posa-ho al forn calent a 180º amb aire durant 30-35 minuts, segons forn i segons motllo. Als 30 minuts comprova si és cuit punxant el centre del pastís amb un escuradents. Si surt eixut, el pastís ja és cuit. Si surt mullat, vol dir que encara necessita uns minutets més de forn.
  • Deixa'l refredar damunt d'una reixeta. Ei, la part de dalt del pastís et pot quedar una mica bombada, però la de sota sempre queda plana. Doncs el truc és posar aquesta part dalt perquè tingui una bona presència.




Per continuar:
  • Talla el pastís en dues rodanxes quan sigui més fred, més que res per no cremar-te els dits i que no se't trenqui.


  • I ja hi pots posar la nocilla o la nutella ben escampada en la rodanxa que anirà a sota. I  ho tapes amb l'altra rodanxa, com qui tanca un llibre.


  • I l'aboques damunt del pastís, comprovant que vagi xocolata a tot arreu.



Per acabar:
  • Quan la xocolata comenci a refredar-se, hi enganxes les xocolatines. Fes una tira semicircular de cada color, que representa l'arc de Sant Martí i, si vols, a sota hi poses xocolatines blanques, que faran de núvols. I a la nevera durant 5 hores perquè la xocolata s'endureixi!



Truc:
  • En lloc de xocolatines blanques per fer de núvols, pots posar-hi nata muntada a l'últim moment. Si no has muntat mai nata, clica aquí i veuràs com es fa.

Un altre dia pots fer:











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada