Magdalenes de xocolata i nous

Dolcetes, tendres, amb el toc de la xocolata i les propietats saludables de les nous, les faràs en un moment i tindràs esmorzar per dos o tres dies! 





La història d'avui:

Ja són dues vegades que ha caigut del patinet elèctric. Si és que tothom li ho deia, no te'l compris, no te'l compris, però ell ni cas, que de jove anava amb moto i que només fa quatre dies que ha deixat la bicicleta, toçut com sempre. Les filles el renyen a la sala d'espera de l'hospital. Ja no tens edat, papa, vuitanta anys són massa anys per anar amb patinet. Ell no respon perquè té feina a calcular quin dia li treuran els punts de la ferida per tornar-hi...





I la recepta:

Ja veuràs que és molt fàcil de fer i tenen molt poca estona de forn!


Necessitaràs per a 6-8 magdalenes:

1 ou gros
75 gr. de sucre
50 gr. de farina + 8 gr. de llevat en pols
25 gr. cacau en pols
1 iogurt natural
60 ml. d'oli verge d'olives arbequines
1 grapadet de nous (unes 12)




Per començar:
  • Talla a bocinets les nous.


  • Bat l'ou amb el sucre fins que es torni de color més claret i augmenti de volum. Ho pots fer a mà, si vols, però si tens un minipimer és més ràpid i menys cansat.



Per continuar:
  • Hi afegeixes l'oli i el iogurt i ho bats una mica més perquè tot s'integri.
  • Ara hi poses la farina, el llevat i el cacau, fent-ho passar per un sedàs. I ho tornes a batre fins que la massa no tingui cap grumoll.


  • Barreja-hi a mà els bocinets de nous però guarda-te'n unes quantes per guarnir la magdalena.
  • Reparteix la massa dins de cada càpsula de magdalena. Ei, no les omplis més de tres quartes parts, eh?



Per acabar:
  • Escampa pel damunt de cada massa de magdalena els bocins de nous que t'havies guardat i ja ho pots posar al forn calent, a 190º, escalfor dalt i baix. O bé al forn calent, amb aire, també a 190º. Hi hauran d'estar durant 12-14 minuts, segons forn i segons el grosses que siguin les càpsules.
  • Al minut 12 punxa amb un escuradents el centre de dues o tres magdalenes. Si surt mullat, vol dir que necessiten un parell més de minuts. Si surt eixut, les magdalenes estan llestes.
  • Deixa-les refredar damunt d'una reixeta abans de menjar-te-les!



Trucs:
  • Si vols que les magdalenes et quedin més fosques, fes servir sucre moré en lloc de sucre blanc.
  • Si poses les càpsules de magdalena dins d'un altre motllo, com ho veus a la foto, et pujaran millor perquè la càpsula de paper tendiria a eixamplar-se i l'altre motllo les subjecta. Ei, però si les poses al forn tal qual tampoc no passa res, eh?

Un altre dia pots fer:











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada