Cargols de full amb poma, nous i taronja confitada

Els tindràs fets en un moment! Cruixents, amb la dolçor de la poma i la taronja i el contrapunt de les nous, són boníssims!






La història d'avui:

El bebè vol caminar tant si com no. N'està tip d'anar-se aguantant pels mobles i demana al primer que s'acosta que l'agafi per les manetes i el faci anar amunt i avall. Es concentra i s'hi aplica, però encara li falta una mica d'equilibri. Bonic, que encara ets petit, tingues paciència, li diuen, però ell insisteix a intentar-ho...




I la recepta:
  • Amb una planxa de pasta de full et sortiran 14 o 15 cargols. Així que si en vols més, n'hauràs de fer servir dues i hauràs de doblar la resta d'ingredients.



Necessitaràs:

1 planxa de pasta de full rectangular amb mantega
2 pomes golden grosses
1 llimona
4 o 5 nous tallades a trocets
3 rodanxes de taronja confitada tallades a trocets
1 ou + mitja cullaredeta de sucre




Per començar:
  • Pela i ratlla la poma i mulla-la amb un bon raig de suc de llimona. Això ho fas perquè no se t'ennegreixi.


  • Estén ben plana la planxa de pasta de full, amb el mateix paper amb què vé embolicada, i hi escampes la poma ratllada pel damunt.
  • Mira que vagi la mateixa quantitat de poma a tot arreu, més o menys, i deixa sense poma l'últim centímetre d'un dels costats. Aquest costat serà el que tancarà. A la foto és el costat que toca a la llimona.



Per continuar:
  • Reparteix els bocinets de nous i els bocinets de taronja confitada pel damunt de la poma. Amb les quantitats que t'indico, els cargols de full amb poma, nous i taronja confitada tindran un toc de gust de cada cosa, però si vols notar-ne un gust més potents, n'hi pots posar més, eh?


  • Ara ja només te falta enrotllar la pasta de full com ho veus a la foto, suaument, sense estrenyer.


  • Quan la tinguis ben enrotllada, l'emboliques amb el seu mateix paper i la poses una estona a la nevera o 10 minuts al congelador. Això ho fas perquè et sigui més fàcil tallar-la però, si a la teva cuina hi fa fred, aquest pas te'l pots estalviar.

Per acabar:
  • Ara que ja s'ha refredat, la talles a rodanxes d'un dit d'ample, més o menys. Ei, si tens el dit molt prim, fes-les una mica més gruixudes, eh? I mira de fer servir el ganivet més esmolat que tinguis.


  • Col·loca les rodanxes a la safata del forn, amb el mateix paper de la pasta de full o bé amb un bocí de paper de forn. Que no es toquin perquè dins del forn augmentaran de volum. 
  • Pinta-les amb l'ou batut amb mitja culleradeta de sucre i ja les pots posar al forn calent a 200º, amb ventilació, durant 17 minuts. I no et preocupis si no són completament rodones: amb l'escalfor s'arrodoniran totes soles!


  • Si passats els 17 minuts els cargols de full amb poma, nous i taronja confitada ja tenen un bon color rosset, ja els pots treure. Si encara són una mica blancs, espera't un o dos minuts més, vigilant-ho.
  • Els treus del forn i els deixes refredar damunt d'una reixeta. Feina feta!
  • Ah, però si vols treballar una mica més i que et quedin brillants, els pintes amb xarop, que faràs de la següent manera: fes bullir a foc baixet 100 gr. de sucre + 50 gr. d'aigua, ho vas remenant, i quan comenci a fer-se una mica espès, ho treus del foc i pintes els cargols. I ja està!



Truc:
    • Si el teu forn no té ventilació, escalfa'l a 200º, escalfor dalt i baix i ves controlant els cargols de full a partir del minut 14, perquè la pasta de full té el mal costum de cremar-se.

    Un altre dia pots fer:










    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada