Ei, ara que les figues són tan dolces, aprofita per fer aquestes postres! Fàcils, boniques i es fan molt depressa, què més vols?
La història d'avui:
Va suat, amb una bicicleta infantil molt petita en una mà i empenyent el cotxet del seu fill amb l'altra. Tot i que va per la vorera, circula bastant ràpid amb els patins en línia. El nen, confiat, es deixa portar i aplaudeix el seu pare de tant en tant, però de seguida es torna a agafar als costats del cotxet. Confiança en el papa sí però, per si de cas, agafem-nos, deu pensar...
I la recepta:
Pots fer servir figues blanques o negres, les que més t'agradin. Les de les fotos són figues de coll de dama, amb la pell negra i molt dolcetes.
Necessitaràs per a 2 persones:
10-12 figues
150 gr. de mató
2 cullerades de mel de romaní
6-7 avellanes torrades o un pessic de granet d'ametlla crocanti
Per començar:
- Renta i eixuga amb compte les figues perquè les faràs servir amb pell i tot. Si després no et vols menjar la pell, doncs la deixes i llestos.
- Els hi talles la punteta del mànec i després els hi fas 4 o 6 talls. Ei, els talls que no arribin a la taula, eh? Mira't la foto. Es tracta que la figa quedi sencera, amb els talls gairebé fins baix.
- Veus? Aquestes ja tenen fets sis talls cada una.
- Posa el dit al centre de cada figa per obrir-les una mica.
Per continuar:
- Amb ajut d'una cullereta de postres, ves posant una cullerada de mató dins de cada figa. Fàcil, eh?
- I un pessic petit de granet d'ametlla crocanti, com a la foto, o un pessic petit d'avellanes torrades trinxades.
Per acabar:
- Un rajolí de mel al damunt del mató i ja tens la feina feta!
Un altre dia pots fer:
Copa de cantaloup i nectarines, també molt fàcil
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada