Pastís Caprese

Qui es pot resistir a la xocolata? Els italians n'hi diuen Torta Caprese, o només Caprese, i és boníssima, negra i humida per dins!




La història d'avui:

La cara se li il·lumina i els ulls li brillen amb una lluentor especial. Avui sí que l’ha trobat després de molt emprovar-se un vestit darrere l’altre. Somriu, il·lusionada. Ja s’imagina el moment que entrarà del braç del seu pare al compàs de la música somiada, el nuvi esperant al final, vestida preciosa... 




I la recepta:

Per fer la Caprese no necessites ni farina de blat ni llevat. Xocolata sí...! I tampoc fa falta que tinguis una cuina mecanitzada perquè és d'aquells pastissos que no costa gens de barrejar els ingredients a mà.


Necessitaràs:

4 ous grossos
100 gr. de sucre
100 gr. de mantega
30 gr. de cacau en pols
100 gr. de xocolata negra trencada a trocets petits
100 gr. de d'ametlla en pols
50 gr. de granet d'ametlla (opcional)
Una cullerada de sucre glacé




Primer que res:
  • Separa les clares dels rovells i guarda les clares perquè d'aquí a un moment les faràs servir.
  • Bat els rovells amb el sucre fins que la barreja augmenti de volum i la vegis escumosa.


  • Afegeix-hi el cacau i l'ametlla en pols i barreja-ho bé fins que tot estigui ben integrat. Ho pots fer a mà, amb minipimer o amb l'amassadora, el què tinguis.



  • I també hi barreges els granets d'ametlla, que no són més que ametlla trinxada que pots trobar al supermercat però, si no en trobes, també la pots trinxar tu amb un ganivet i una mica de paciència.




Ara muntaràs les clares:
  • En un recipient més petit, has de semimuntar les clares amb un pessic molt petit de sal. Ei, molt petit, eh? No cal que arribis al punt de neu. Si no tens clar com muntar les clares, clica aquí i ho veuràs en detall.



A partir d'aquí treballaràs a mà:
  • Posa els trocets de xocolata negra i les clares dins del recipient gran i remena-ho a mà, amb suavitat, per tal que les clares no baixin.
  • Ho col·loques al motlle i cap al forn, a 160º, amb turbo, durant 40 minuts.
  • Passats els 40 minuts, obre la porta del forn però no en treguis la Caprese. Veuràs que el pastís ha pujat molt mentre s'estava coent i que ara baixarà una mica. És normal. Fa el que toca fer. Al cap d'una estona, treu el pastís del forn i deixa'l refredar del tot damunt d'una reixeta.


  • Si vols, pots escampar-hi una mica de sucre glace pel damunt.



Trucs:
  • Si encara vols accentuar una mica més el gust de xocolata, en el moment que vulguis enfornar el pastís, escampa una mica de xocolata negra ratllada per la superfície.
  • Si el teu forn no té turbo, posa'l igualment a 160º, escalfor dalt i baix, i tingues-hi el pastís dintre uns 45-50 minuts, segons forn.
  • La Caprese encara és més bona l'endemà.

Un altre dia pots fer:













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada