Torradetes de Santa Teresa

També n'hi diuen torrades o rostes de Santa Teresa, i en altres llocs "torrijas" o "caballeros pobres". Són típiques de la Quaresma però, de fet, se'n menja tot l'hivern perquè són genials i fàcils de fer!






La història d'avui:

Havien decidit anar a viure junts a primers de febrer. Molta il·lusió i moltes expectatives. Al principi, tot eren jocs i carícies, rialles i projectes. Es morien de ganes de tornar a casa en sortir de la feina per compartir el piset remenut d'una sola habitació. Després va venir el confinament a casa i van pensar que quina sort, quant de temps per passar junts, malgrat que tots dos havien de fer teletreball. Tal com han anat passant els dies, el piset remenut els cau a sobre, es troben contínuament i s'estorben per treballar. Han començat a discutir...





I la recepta:

Compra una barra de pa més aviat estreta, però que tingui molla. Si en trobes de pa de viena, millor. Si no, qualsevol barreta et servirà sempre i quan tingui més molla que crosta.

Pots fer servir tant pa del mateix dia com pa del dia abans. De fet, les àvies ho feien amb pa del dia anterior.


Necessitaràs:

Mitja barreta de pa
Mig litre de llet
100 gr. de sucre
Un canó de canyella
La pela de mitja llimona
2 ous + 1 culleradeta de sucre
Oli verge d'olives arbequines
Canyella en pols i 100 gr. més de sucre

Optatiu: dos dits d'anís




Per començar:
  • Fes bullir durant 1 minut, a foc baix, la llet amb el sucre, el canó de canyella i la pela de la llimona ben neta. Ho apartes del foc i ho deixes reposar 15-20 minuts perquè tots els perfums s'integrin i la llet es refredi una mica.


  • Bat els ous amb la culleradeta de sucre, com si volguéssis fer una truita, que els necessitaràs de seguida.
  • Talla a llesques, ni primes ni gruixudes, la barra de pa i posa-les dins d'un recipient amb la llet que ja s'haurà refredat. Es tracta que el pa absorbeixi la llet, cosa d'un minut o dos, ja ho veuràs. El pa n'ha de quedar ben xop, tant d'una cara com de l'altra.


  • Ara posa oli abundant dins d'una paella més aviat petita i fes-lo escalfar. Bastant d'oli, eh? Quan l'oli sigui ben calent, abaixa el foc a la meitat.
  • Passa cada llesca del pa xop de llet per l'ou, per totes dues cares, i les col·loques dins de l'oli. Ei, he dit "col·locar", no tirar! Si les hi tires, t'esquitxarà i una cremada d'oli la recordaràs molt de temps. Com que es couen molt depressa, és millor no fer-ne més que dues o tres cada vegada.


  • Quan les llesquetes de pa siguin rósses per una cara, les gires amb unes pinces i que s'enrosseixin per l'altra cara. No et despistis, que es couen molt depressa...



Per acabar:
  • Tal com les vagis treient de la paella les poses un moment en un plat amb un paper de cuina perquè n'absorbeixi l'excés d'oli. I, de seguida, les fas rebolcar en els altres 100 gr. de sucre.


  • Si no n'han de menjar els nens, pots escampar una mica d'anís pel damunt de les torradetes. T'anirà bé un esprai per fer-ho.
  • I si no hi poses anís, hi pots escampar una mica de canyella en pols per una de les cares de les llesquetes. Poqueta canyella, perquè es noti però que no domini el gust, que ja havies posat canyella a la llet. I ja està!



Trucs:
  • Si t'agrada molt el dolç, pots acompanyar les torradetes de Santa Teresa amb una cullerada de mel. 
  • Molta gent fa servir oli de girasol per fer les torradetes perquè té un sabor neutre. Això ja va al teu gust.

Un altre dia pots fer:








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada