Conill amb moniatos

Amb els moniatos es poden cuinar un munt de plats. No cal limitar-se a menjar-se'ls fets al forn. Tasta'ls amb conill perquè queden genial!





La història d'avui:

No sap quan li van començar a agradar els seus ulls, que un dia són verds i l’endemà són amarronats. Fa anys que treballen a la mateixa empresa i fa molt de temps que, quan li demana que li entri les xifres de venda mensuals, el cor li fa un tomb. Sempre li fa un tomb, malgrat que sap que és inaccesible. 




I la recepta:

El conill ha d'estar tallat a bocins regulars, però no tan petits com quan en poses a l'arròs. 


Necessitaràs per a 4 persones:

1 conill de poc més d'1 kg.
2-3 moniatos
1 ceba
1 tomàquet madur
Un branquilló de farigola i una mica de julivert
1 fulla de llorer 
Sal, pebre negre i pebre vermell
Oli verge d'olives arbequines




Per començar:
  • Ratlla la ceba en un plat i ratlla el tomàquet en un altre plat.
  • Posa sal, pebre negre i pebre vermell als bocins de conill.



Per continuar:
  • En una paella amb oli ben calent i abundant, enrosseix els bocins de conill. Enrossir vol dir que agafin color per fora però que no cal que es coguin per dins. Ja s'acabaran de coure més endavant.


  • Treu els talls de conill de la paella i, en el mateix oli, sofregeix-hi la ceba amb el foc baixet.


  • Quan la ceba sigui rossa, afegeix-hi el tomàquet ratllat, el branquilló de farigola, la fulla de llorer i la branqueta de julivert.
  • Posa-hi un pols de sal, remena-ho i que vagi fent, amb el foc baix.


  • Mentrestant, pela els moniatos com si pelessis patates, i talla'ls en rodanxes gruixudes.


  • Col·loca els talls de conill dins de la paella.


  • I ho cobreixes amb aigua ben calenta, però sense que els talls de conill facin submarinisme, eh? Mira't la foto per veure'n la mida. 
  • Que faci xup-xup 5 minuts amb el foc baix. Paella tapada.


  • Després dels 5 minuts de xup-xup, afegeix-hi els bocins de moniato.
  • Posa el foc mig-baix, tapa la paella i quan torni a fer xup-xup, compta 15 minuts. Vigila-ho de tant en tant perquè no es quedi sense líquid i, si convé, hi afegeixes una miqueta més d'aigua bullent.


  • Passats els 15 minuts, tasta el punt de la sal i corregeix-ho, si fes falta. 
  • Punxa el moniato per veure si ja és prou cuit. Si veus que encara és dur, deixa-ho al foc baixet uns minuts més, vigilant que hi hagi prou líquid. Si veus que n'hi ha molt poc, afegeix-hi una mica d'aigua bullent.
  • Quan el moniato sigui tendre, el plat ja és acabat!



Truc:

  • Compra els moniatos d'aquells que tenen la polpa vermella: són més gustosos.

Un altre dia pots fer:









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada