Estofat de gall dindi amb carxofes

L'estofat es fa pràcticament sol mentre estàs estudiant, mirant una sèrie o engegant una rentadora. Ei, que sucaràs pa al suquet, ja ho veuràs!






La història d'avui:

Fan plans per a l'estiu des de fa estona amb un calendari damunt de la taula. La paraula que més es repeteix és parc infantil. Primer han de mirar de coincidir el màxim de dies possibles i després repartir els dies sobrants sense escola entre les àvies perquè els nens no es poden quedar sols. Que lluny queden aquells estius a illes llunyanes amb la colla, les discoteques i els sopars a la llum de la lluna...!  





I la recepta:

El consum de gall dindi cada cop és menys estacional. De fet, se'n menja tot l'any. Prova de fer-lo estofat i segur que ho repetiràs més d'una vegada. Avui l'acompanyem amb carxofes perquè ara n'és temporada, però en un altre moment hi pots posar patates i pastanagues, per exemple, i també queda molt bo!


Necessitaràs per a 4 persones:

750 gr. de sobrecuixa o carpó de gall dindi a trossos
1 tomàquet madur, 1 ceba i 1 gra d'all
1 fulla de llorer
3 carxofes
Mig got de moscatell o de vi ranci
1 litre d'aigua bullent
Sal i pebre negre 
Oli verge d'olives arbequines
Sal i pebre negre





Per començar:
  • Renta el tomàquet, el punxes en tres o quatre llocs i talles la ceba a quarts.
  • I treu la pellofa de l'all però conserva'n l'última pell perquè el faràs servir sencer.


  • Escalfa oli abundant en una paella o cassola plana i hi fas enrossir els talls de gall dindi, amb un pessic de sal i de pebre negre.


  • De seguida que el gall dindi agafi color hi afegeixes l'all sencer, els quarts de ceba, el tomàquet i la fulla de llorer. Ho remenes tot i tapes la paella o cassola. Foc mig-baix, ho remenes de tant en tant i ho vas vigilant fins que la ceba s'estovi.
  • Quan la ceba sigui tova, hi incorpores el vi i t'esperes que l'alcohol s'evapori, cosa de 2 o 3 minuts de bullir.
  • I ja hi pots posar l'aigua bullent, que cobreixi el tall, i que faci xup-xup tot junt durant 25 minuts. Foc baixet i vigilant de tant en tant.


  • Ara ja hi pots incorporar els talls de carxofa i que continuï bullint durant 25 minuts més. 



I ja ho tens fet! Fàcil i bo!




Truc:
  • Si en lloc de posar-hi carxofes hi vols posar patates i/o pastanagues, ho fas tot igual, excepte que les patates i les pastanagues necessiten 5-10 minuts més de cocció.

Un altre dia pots fer:















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada