Cigrons amb bacallà

Aquest plat es fa depressa en comparació amb altres que també porten bacallà i el resultat és boníssim. Fes-ne una mica més i en tindràs per endur-te'n l'endemà a la carmanyola!






La història d'avui:

La feina se li acumula. Passa tantes hores fora de casa que acaba per fer a la nit el què els altres fan de dia i al final va amb mal de cap i cara de son. Se'n va adonar que potser en feia un gra massa quan l'altre dia el veí li va dir "Sabem si ets a casa perquè el dia que hi ets, no falla, a mitja nit et poses a treballar a l'ordinador". Aquesta si que és bona! Quin control! Serà qüestió de posar cortines gruixudes a la finestra... O potser seria millor dormir una mica més?




I la recepta:

El bacallà va car, ja ho saps, especialment de la part que se n'hi diu "el morro", però no cal que l'agafis d'aquí. Pots agafar-lo de la penca, que és més prim però igualment bo i el preu és diferent. 

De bacallà en venen de sec i de remullat. Si no tens gaire temps o no hi tens pràctica, compra'n de remullat, que segur que estarà al punt de sal. També tens altres opcions: en venen de congelat al punt de sal i a punt per coure. No és ben bé el mateix però també es bo, no és car i surts del pas. Tu decideixes...


Necessitaràs per a 4 persones:

8 talls de bacallà remullat
750 gr. de cigrons cuits (o 1Kg. si hi ha molta gana)
1 ceba
1 tomàquet madur o 2 cullerades de tomàquet triturat de pot
1 gra d'all
1 fulla de llorer
Oli verge d'olives arbequines
Aigua bullint




Per començar:
  • Ratlla la ceba i ratlla el tomàquet.


  • Trinxa l'all ben petit.


  • Enfarina el bacallà i el fas enrossir en una paella amb oli abundant ben calent. Ei, no hi posis sal, eh? I si n'has de coure molts talls, val més que els vagis fent de quatre en quatre perquè no es toquin els uns als altres.


  • Quan ja s'hagi enrossit, el treus de la paella. No pateixis si de dins no és cuit del tot perquè ja s'acabarà de coure més endavant.
  • En el mateix oli que t'ha sobrat hi faràs el sofregit amb la ceba, l'all, el tomàquet i la fulla de llorer. Si no has fet mai un sofregit, clica aquí que t'ho ensenyo.


  • Quan el sofregit estigui fet, el passes a una cassola i hi poses un got ple d'aigua ben calenta. Foc alt, que bulli un minut.
  • I ja hi pots posar els cigrons i una mica més d'aigua bullent, que quedin els cigrons coberts però que no sigui una piscina...! Ho remenes amb compte de no trencar els cigrons. Foc mig i cassola tapada fins que tot comenci a bullir. Quan bulli, abaixa el foc a mig-baix i ho deixes fer a poc a poc 5 minuts més.


  • I ja hi pots posar els talls de bacallà damunt dels cigrons. Abans, assegura't que encara queda líquid a la cassola, no sigui que al final se t'enganxi. Si n'hi ha poc, hi afegeixes més aigua. Mira't la foto.


  • Tapa la cassola i foc baixet, suficient perquè vagi fent xup-xup. Recorda que ara ja no pots remenar la cassola, eh? Que el bacallà se't destrossaria!
  • Al cap d'uns 10 minuts ja tens el dinar fet. Si el deixes reposar una estona abans de menjar-t'ho, encara serà més bo.



Truc:
  • Venen cigrons i cigronets. Per fer cigrons amb bacallà, has d'agafar els cigrons normals. Els petits van bé per a les amanides, però per fer amb bacallà no hi van tan bé.

Un altre dia pots fer:








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada