diumenge, 9 de desembre del 2018

Torró de xocolata i avellanes

Aquest torró es fa en un pim-pam i es refreda molt ràpid! Ei, genial per solucionar un compromís d'última hora. I a sobre és boníssim!



Bon Nadal a tothom!


La història d'avui:

Diu que ahir es va descuidar de donar menjar al tió, però que sort que el papa se'n va adonar i n'hi va donar ell. Una ombra de preocupació passa pels seus ullets. Mira que si no se n'arribava a adonar el papa, el tió potser no cagaria res el dia de Nadal!, diu convençut. Els adults intercanvien una mirada de complicitat i d'enveja cap a la innocència dels tres anyets.





I la recepta:

Compra preferiblement avellanes de Reus o del país, que són molt més gustoses que les que vénen de l'estranger però, si no en trobes, les altres també et faran servei.


Necessitaràs:

100 gr. d'avellanes torrades
250 gr. de xocolata fondant
30 ml. de nata líquida
30 gr. d'ametlla en pols
30 gr. de mantega




Per començar:
  • Col·loca les avellanes, ben arrenglerades, al fons del motllo que vulguis fer servir.


  • Trenca a trossos la xocolata. Com més petits els facis, més depressa aniràs per fer-ho fondre.


  • Fes fondre la xocolata al bany Maria junt amb la nata líquida. Si no domines aixó del bany Maria, clica aquí i ho veuràs. No t'amoïnis que és super-fàcil! 
  • Quan vegis que la xocolata es comença a fondre, remena-ho tota l'estona fins que no hi quedi cap bocí sense desfer.


  • Amb el foc baixet, afegeix-hi l'ametlla en pols i remena-ho bé. 


  • Apaga el foc i, fora del foc, barreja-hi la mantega. Remena-ho fins que estigui tot ben integrat.




Per acabar:
  • Remena la barreja de xocolata durant un parell de minuts perquè es refredi una mica i aboca-ho damunt de les avellanes. Com embruta el pot la xocolata, eh?


  • Espera que es refredi per desemmotllar-lo. I ja està!


  • Ei, no fa falta però si vols treballar una mica més, pinta'n la cara superior amb una mica d'almíbar: fes bullir a foc lent 4 cullerades d'aigua amb una cullerada de sucre, remenant-ho fins que agafi una mica de consistència. I a pintar!




Truc:
  • Si el teu motllo no és de silicona, el torró serà més fàcil de desemmotllar si prèviament folres el motllo amb paper de forn.

Un altre dia pots fer:










2 comentaris:

  1. Quin blogg tan bonic. Gràcies per explicar-ho tan bé, tan senzill i clar i català. Estic tipa de llegir, font(per plàtera) dent(per gra d'all a més a més fa fàstic)
    I el fet d'afegir-hi un paràgraf literari em fa pensar que tens una sensibilitat artística considerable.
    I finalment, agafen ganes de posar-se a fer el plat desseguida.
    Roser Garrell.

    ResponElimina
  2. Gràcies Roser! Sí, això de la font i de la dent la veritat és que em fa venir esgarrifances... Torna quan vulguis, seràs benvinguda!
    Anna

    ResponElimina