Crema de pastanaga amb gingebre

Amb mitja hora de foc tindràs llesta aquesta crema tan suau i saludable. I si te'n sobra, l'endemà te l'endús a la carmanyola. Genial!





La història d'avui:

És a la cuina des que s'ha llevat. No s'ha assegut ni per dinar, i això que sempre diu que menjar dret fa cavall...! Ja s'ha mirat el rellotge trenta vegades i comença a sentir que es torna histèrica, com sempre que té convidats nombrosos. Però si ja ho deus tenir tot fet, amb l'oloreta que se sent. Sortim a donar una volta i et calmaràs una mica -li diu ell des del sofà- que encara falta molt per a l'hora del sopar. No li tira un tomàquet per no sortir de la cuina.




I la recepta:

Ja deus saber que el gingebre ara està considerat gairebé com la panacea universal per fer-nos tornar sans perquè es veu que és un antioxidant natural. Mira, i si més no, dóna un toc lleugerament picant i cítric a la crema de pastanaga!


Necessitaràs per a 2 persones:

5 pastanagues grosses
1 porro
1 patata mitjana
1 bocí de gingebre
1 litre de brou calent (4 gots grossos)
Oli verge d'olives arbequines
Sal i pebre negre




Per començar:
  • Pela la pastanaga i talla-la a rodanxes ni gruixudes ni primes.
  • Talla la part més blanca del porro, treu-n'hi la primera pell i renta'l bé a raig d'aixeta per si portés una mica de terra. També el talles a rodanxes.
  • Ei, no llencis la part verda del porro, eh? En aquesta recepta no n'hi posem perquè no domini el gust del plat, però a la cuina no es llença res! La part verda la pots afegir un altre dia a qualsevol brou que facis, per exemple.


  • Pela la patata, renta-la i la talles a daus no gaire grossos.



Per continuar:
  • Escalfa oli en una cassola i hi poses les rodanxes de pastanaga i de porro. Ho remenes, ho tapes i que es vagi fent a foc mig-baix durant uns 5 minuts.
  • Quan vegis que la pastanaga comença a fer-se tova, hi afegeixes els daus de patata i un pessic de sal i de pebre. No et passis amb la sal perquè el brou també en porta i al final ja n'hi afegiràs, si convé. Foc mig-baix.


  • Ho tornes a remenar, tapes la cassola i que es continuï fent tot junt. Ves-ho vigilant i remenant de tant en tant. Al cap de 10 minuts la patata començarà a fer-se una mica tova.
  • Si el brou no el tens calent, fes-lo escalfar, que el necessitaràs de seguida.
  • Passats els 10 minuts que et deia, ja veuràs que la patata comença a ser una mica tova. És el moment de posar-hi el brou calent. N'hi has de posar suficient perquè cobreixi completament totes les verduretes. 


  • Remena-ho, tapa la cassola, foc mig-baix. Haurà de bullir fluixet durant 20 minuts. Ves-ho vigilant de tant en tant.
  • Mentrestant, pela i ratlla un bocí de gingebre. Només en necessites una culleradeta, eh? I l'incorpores immediatament a la cassola. Remena-ho i que vagi fent.


  • Passa tot el contingut de la cassola a un recipient gran i tritura-ho fins a aconseguir una crema fineta i sense cap grumoll. Ei, si no vols embrutar tantes coses, també ho pots triturar a poc a poc dins de la cassola!


  • Si t'agrada una textura més clara, afegeix-hi brou i barreja-ho una mica més, fins que ho tinguis al teu gust. Si se t'ha acabat el brou, una mica d'aigua calenta et farà servei.
  • Tasta-ho per si cal afegir-hi sal o pebre, ho remenes una mica més i ja ho tens fet!



Truc:
  • Compra les pastanagues de manat, si en trobes. Són més fresques que les que venen sense fulles i, per tant, conserven més vitamines.
  • Si vols completar la crema de pastanaga amb gingebre, en el moment de servir-ho trenca-hi una torradeta o reparteix-hi crostons.

Un altre dia pots fer:








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada