Cake amb nabius i nous

Nabius i nous, quina combinació més antiaging! Ei, que és un esmorzar genial, dolcet i que no embruta els dits!






La història d'avui:

L'ascensor ha tornat a quedar aturat entre dues plantes i la noia que s'ha quedat tancada dins no para de xisclar. Tant se val que tres veïnes intentin tranquil·litzar-la dient-li que els tècnics de l'ascensor ja estan avisats i vénen cap aquí. Està espantada i no raona. Quan els tècnics la treuen, el primer que fa és recriminar a les veïnes. N'hi ha una que diu "deixeu-la estar, són els nervis", i una altra que murmura "la propera vegada no aviso"...




I la recepta:

T'indico que la ratlladura de taronja és opcional perquè l'únic que fa és donar una mica de perfum cítric al cake. El gust no varia. Jo a vegades n'hi poso i a vegades no, segons el temps de què disposo, així que tu tries.


Necessitaràs, per a un motllo de cake de 22 cm.:

2 ous grossos o 3 de mitjans
140 gr. de sucre
90 ml. d'oli
Mig iogurt
200 gr. farina + 8 gr. de llevat
Un grapat de nabius
Un grapat de nous pelades (uns 40 gr.)

Opcional: ratlladura d'una taronja
Opcional: 3 cullerades de sucre, per decorar




Per començar:
  • Bat els ous amb el sucre fins que la barreja sigui escumosa. Ho pots fer amb un batedor elèctric de varetes.


  • Quan ho tinguis ben batut, hi afegeixes l'oli i el iogurt i ho tornes a batre una mica més.


  • Ara hi poses la farina i el llevat, passant-ho per un sedàs i continues batent-ho fins que tots els ingredients estiguin ben integrats. 



Per continuar:
  • Incorpora-hi els nabius i les nous trencades a trossos mitjans i ho remenes a mà.
  • Opcional: Si hi vols posar la ratlladura de taronja, ara és el moment d'afegir-l'hi. I ho acabes de remenar.



I cap al forn:
  • Col·loca la masssa dins d'un motlle allargat procurant que et quedi ben anivellada.
  • Opcional: Escampa-hi les 3 cullerades de sucre pel damunt, fent una línea central de costat a costat.
  • Posa el motlle dins del forn calent a 180º amb ventilació, o bé a 190º amb escalfor dalt i baix. L'hi tens durant 35 minuts o fins que en punxar el cake amb un escuradents, l'escuradents et surti eixut. Si et surt mullat, vol dir que necessita uns minutets més de forn. 


  • Quan sigui cuit, treu el cake del forn i espera't una estona abans de desemmotllar-lo perquè no se't trenqui. 
  • Desemmotlla'l i deixa que s'acabi de refredar damunt d'una reixeta.



Trucs:
  • No obris mai el forn abans dels 30 minuts, o la masssa et baixarà sense remei.
  • El motllo amb la masssa del cake l'has de posar a una alçada central dins del forn.

Un altre dia pots fer:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada