dimecres, 16 de maig del 2018

Crema de llimona, com es fa?

Crema de llimona o lemon curd. Sense llet, amb el punt àcid de la llimona i dolceta, dolceta. Per farcir pastissos, per menjar a cullerades, per barrejar amb fruita...!




La història d'avui:


La mare l'acarona, li parla dolçament, però el nadó no està per brocs. El nadó vol tornar a mamar, tot i que no fa ni una hora que ho ha acabat de fer. Respon a la veu amorosa amb petits sons cada cop més enèrgics però, com que la mare el vol distreure per espaiar una mica més les preses, al final lluita amb l'única arma que té. Lluita i venç perquè, quina mare pot resistir el plor d'un bebè? 




I la recepta:

De les llimones en faràs servir tant la pell com el suc. Si són ben grosses, amb dues en tindràs prou, però si són mitjanes fes-ne servir tres.


Necessitaràs:

2-3 llimones
3 ous
200 gr.de sucre
15 gr. de maizena
1 pessic molt petit de sal
40 gr. de mantega a temperatura ambient




Per començar:
  • Renta molt bé les llimones, ratlla'n la pell de dues, pela la tercera i esprem-ne el suc de totes tres. Ei, la pela fes-la ben prima, procurant que no hi hagi gaire part blanca, que amarga.


  • Escalfa el suc de les tres llimones amb la pela d'una llimona, només fins que arrenqui el bull.
  • Apaga el foc i deixa que es vagi refredant. Al mateix temps la pela resultarà infusionada i el gustet de llimona s'intensificarà.



Per continuar:
  • Mentre el suc de llimona es va refredant, barreja en un bol gran el sucre amb la maizena i el pessic de sal. Remena-ho bé, que així no et farà grumolls després.


  • Ara afegeix els ous al bol on hi tenies el sucre, maizena i sal i ho bats fins que la barreja sigui ben escumosa.


  • I ja hi pots posar el suc de llimona, que ja s'haurà refredat bastant. Ei, fes-ho passar per un colador!


  • Posa el contingut del bol en un cassó i afegeix-hi la ratlladura de les llimones. 



Ara ho has de posar al foc baixet per coure-ho. Ho pots fer de dues maneres:
  • Una manera: Al bany Maria i remenant sense parar durant uns 6-7 minuts, fins que arrenqui el bull. És la forma més segura, per evitar que la crema de llimona es pugui enganxar al fons del cassó. Si no has cuit mai res al bany Maria, clica aquí que t'explico com es fa. Ei, molt fàcil, eh?


  • L'altra manera: Ho pots fer directament al foc baixet i remenant sense parar durant uns 3-4 minuts, fins que arrenqui el bull. Si vas amb presses, aquest és el teu sistema, però ves amb molt de compte perquè la crema té el mal costum d'enganxar-se al cul del cassó...


  • Tant en un sistema com en l'altre, passat el temps indicat veuràs que la crema s'ha anat fent més espessa. 
  • Fora del foc, afegeix-hi la mantega tallada a daus. Remena-ho bé perquè s'hi integri. Insisteix una mica, eh?. La crema ha de quedar ben barrejada i sense grumolls.


  • Passa la crema de llimona o lemon curd a un recipient i que es vagi refredant durant uns minutets.
  • Després, ho tapes amb paper film, que toqui a la crema per evitar que s'hi formi una crosta. Que s'acabi de refredar i ja ho pots posar a la nevera. Resisteix, no te la mengis tota ara!



Trucs:
  • Si vols fer servir la crema de llimona o lemon curd per farcir un pastís, utilitza-la quan ja no sigui calenta.
  • Si la vols guardar, posa-la en un recipient de vidre ben net i previament escaldat. La podràs conservar, tapada i a la part més freda de la nevera, durant tres o quatre dies sense problemes.



Un altre dia pots fer:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada