dimecres, 9 de maig del 2018

Conill amb salsa de mostassa

És un plat de festa molt complet, amb xampinyons i una salseta molt bona que hi fa sucar pa!





La història d'avui:

Es gira i mira per última vegada el pis on ha viscut els darrers anys. Té sentiments contradictoris. Per una part està contenta perquè el pis nou és més gran, però sent una mica de pena perquè aquí han estat molt feliços durant cinc anys. La nena reclama la seva atenció i ell la crida amb la porta del cotxe oberta. Va, nena, que aquí no es pot aparcar! Tanca el piset amb clau, s'eixuga una llàgrima, agafa la bossa amb una mà i la nena amb l'altra.  




I la recepta:

Pots fer servir un conill més gros del pes que t'indico, però tingues en compte que aleshores l'hauràs de coure més estona perquè sigui ben tou.

Si ja el compres tallat a bocins, feina que t'estalvies! Si el compres sencer, el primer que has de fer és tallar-lo a trossos.




Necessitaràs per a 4 persones:

1 conill d'1,100 - 1,200kg., aproximadament
300 gr. de xampinyons
1 pot petit de mostassa de Dijon
Sal, pebre negre i pebre vermell
1 ceba grossa
2-3 grans d'all
1 got de vi blanc
1 got de brou calent
200 ml. de nata de cuinar
Una fulla de llorer i un branquilló de farigola
Oli verge d'olives arbequines


Per començar:
  • Renta i eixuga els trossos de conill i els untes superficialment amb mostassa. Un pinzell de cuina t'anirà bé per fer-ho. 


  • Posa-hi també sal, pebre negre i pebre vermell i els fas enrossir en una cassola o paella ampla, amb oli abundant calent. Enrossir vol dir fregir superficialment, només fins que el tall agafi color. Ja s'acabarà de coure després.


  • Treu el conill i reserva'l, que aviat el necessitaràs.
  • En el mateix oli que t'ha sobrat, fes-hi sofregir la ceba ratllada. Foc baixet i ves-ho remenant de tant en tant.


  • Quan vegis tova la ceba, hi afegeixes els alls trinxats. Ho remenes i continues amb el foc baixet.


  • Quan l'all comenci a fer-se ros, posa-hi els xampinyons tallats a bocins, un pessic de sal, la fulla de llorer i el branquilló de farigola. 
  • Remena-ho perquè tot es barregi i tapa la cassola. Foc baix.


  • Els xampinyons es faran tous de seguida. Aleshores afegeix-hi el vi blanc i el conill que tenies reservat. Foc mig.


  •  Remena-ho perquè tot es barregi. Cassola destapada.


  • L'alcohol del vi s'evaporarà en un parell de minuts. Serà el moment de posar-hi el got de brou calent, tornar a remenar la cassola i tapar-ho perquè faci xup-xup durant 20 minuts. Foc mig-baix.

Per continuar:
  • Mentrestant barreja en un bol la nata de cuinar i 3 cullerades soperes ben plenes de mostassa. Si t'agrada molt la mostassa, n'hi pots posar 4.


  • I ho aboques a la cassola, ho remenes bé fins que tota la salsa s'integri. Torna a tapar la cassola i que faci xup-xup durant 20 minuts més.


  • I ja està! Mira que bo!



Truc:
  • Si al final la salsa t'ha quedat molt clara, no passa res que té solució. Barreja una culleradeta de maizena o de farina amb 4 cullerades de la salsa, ho remenes molt bé -que no hi quedi cap grumoll-, ho reparteixes dins de la cassola i que faci xup-xup a foc baixet durant 2 minuts, remenant i vigilant. Et quedarà perfecte!


Un altre dia pots fer:








2 comentaris:

  1. He fet el conill....i surt boníssim

    ResponElimina
    Respostes
    1. Me n'alegro que t'agradi! El conill es pot fer de tantes maneres que no cansa mai. Un altre dia prova a fer-lo amb una altra recepta -n'hi ha 6- i ja m'ho diràs...

      Elimina