dimecres, 23 de maig del 2018

Cassoletes amb maduixetes i crema de llimona

Cassoletes o tartaletes, unes postres que sempre diuen nyam! Ei, tot i que als aparadors ho veuràs escrit de totes dues maneres, la forma correcta és cassoletes. 




La història d'avui:

Ara que s'ha deixat la barba sembla més gran, més respectable. Sap que aviat hi haurà una possibilitat de promoció a la feina i a ell el perjudicava la seva cara de nen entremaliat. A les nou ha de fer una presentació davant de la plana major del despatx. Es retalla un pèl que sobresortia de la resta, es posa colònia i agafa les claus del cotxe. Quins nervis!




I la recepta:

Et pots entretenir a fer la base de pasta de full, si vols, però avui t'explico com pots fer-ho per la via ràpida. Vaja, que és una recepta per a gent que té poc temps o per a gent amb pressa...!
  • Compra massa per fer crestes, que venen amb el nom d'"obleas, masa para empanadillas" a qualsevol supermercat, moltes vegades a la nevera de les pizzes. Cada paquet en sol tenir 16. I ja tindràs la base pràcticament feta!

Per fer 8 cassoletes amb maduixetes i crema 
de llimona necessitaràs:

1 paquet de massa per a crestes 
250 gr. de maduixetes de bosc
1 cullerada de mantega a temperatura ambient

I per a la crema de llimona:

2-3 llimones
3 ous
200 gr.de sucre
15 gr. de maizena
1 pessic molt petit de sal
40 gr. de mantega a temperatura ambient




Per començar:
  • Primer que res has de fer la crema de llimona, perquè la necessites freda i mentre fas la resta ja se t'anirà refredant. Així que ja pots començar. Clica aquí i t'ensenyo com fer-ho.



Per continuar:
  • Ara pinta els motllos amb la cullerada de mantega, amb ajut d'un pinzell. Segurament no et farà falta tanta mantega, eh?
  • Si no confies en el teu motllo, pots posar-hi al fons un cercle de paper vegetal o de paper de forn o del paper que separa cada oblea, per evitar que la massa s'hi enganxi.
  • I ves col·locant cada oblea a cada motllo, resseguint ben bé les vores per formar la cassoleta. Aquí l'única eina que et servirà és el teu dit!


  • Punxa el cul de la massa amb una forquilla. Això ho fas perquè no pugi quan la posis al forn.
  • I omples cada cassoleta amb boles de ceràmica per al forn, o amb cigrons secs, o amb un motllo més petit però que pesi una mica. Això també és per evitar que el cul pugi.



I cap al forn:
  • Posa les cassoletes al forn calent a 200º, amb aire, o a 210º escalfor només a baix, fins que siguin rósses, que serà als 7-8 minuts, aproximadament, però vigila perquè cada forn és diferent, no sigui que se't cremin!
  • Quan les cassoletes siguin fredes, desemmotlla-les i les farceixes amb la crema de llimona.


  • I ja hi pots repartir unes quantes maduixetes pel damunt de la crema, quantitat al teu gust. T'he de dir que per fer les fotos n'hi he posat poquetes per fer bonic però, quan he portat les cassoletes a taula, les protestes s'han sentit des del carrer... Així que n'hi he afegit ràpidament un bon grapat a cada una!



Truc:
  • Si no trobes maduixetes de bosc, pots utilitzar nabius, groselles o maduixes amb la mateixa recepta.

Un altre dia pots fer:











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada