Un entrant o primer plat divertit i bonic per al dia de la mare! Ja veuràs que no costa gens de fer!
La història d'avui:
Diu el metge que naixerà aquest cap de setmana. Fins ara havia estat tranquil·la, il·lusionada, però avui li costa dormir. El part no li fa por, sap que anirà bé i s'impacienta per abraçar al bebè. El que la destorba és pensar que ell va dir que procuraria estar al seu costat, però no hi és, ni ha trucat, ni ha respost a cap missatge. S'ha limitat a fer un ingrés al compte d'ella...
I la recepta:
Compra les gambes pelades i cuites. T'estalviaràs un munt de feina! Ei, per farcir no cal que siguin de les grosses, amb aquelles que són més petites en tens prou.
Necessitaràs per a 4 persones
4 carbassons rodons
200 gr. de gírgoles
200 gr. de gambes pelades (poden ser congelades)
1 ceba i 1 gra d'all
1 fulla de llorer
Sal
Oli verge d'olives arbequines
Per començar:
- Posa aigua i un pessic de sal a escalfar en una cassola. Quan comenci a bullir, posa-hi dins els carbassons ben nets. Foc mig. Només han de bullir durant 3-4 minuts, segons el grossos que siguin.
- Treu-los de l'aigua sense cremar-te i, quan s'hagin refredat una mica, talla'n un cercle, com si fos una tapa, de cadascun. Mira't la foto.
- Ara els has de buidar, amb l'ajut d'una cullera parisenca. Si no en tens, cap problema, una cullereta de postres i una mica de gràcia fan el mateix efecte. L'important és que no en trenquis la pell.
- Guarda les boletes de carbassó que aniràs treient, perquè les necessitaràs cap al final.
Per continuar:
- Pela i ratlla la ceba.
- Renta i talla les gírgoles a troços més o menys regulars i els poses en una paella amb oli calent abundant i un pessic de sal. Foc mig-baix. Remena-ho i que donin un parell de voltes per la paella.
- Afegeix-hi un all sencer partit per la meitat, amb la pela rosa i tot, i la ceba ratllada. Ho remenes i que es vagi coent a foc mig-baix.
- Quan la ceba comenci a fer-se transparent, hi incorpores les boles de carbassó amb una mica de sal i la fulla de llorer.
- Ho remenes, ho tapes, i que continui fent-se fins que les boletes de carbassó siguin toves. Foc mig-baix.
- Separa algunes gambes per decorar i la resta les afegeixes a la paella. Si veus que són grossetes, les que van a la paella inclús les pots tallar per la meitat amb les tisores de cuina o amb un ganivet.
- Ho remenes bé i ho tens al foc durant 1-2 minuts. Foc mig-baix. No et passis de temps perquè les gambes se't farien dures.
Per acabar:
- Amb ajut d'una cullera de postres ves farcint cada carbassó. I ja està!
Truc:
- Si t'agrada el gust picant, afegeix un bitxo ("guindilla") a la paella al mateix temps que hi poses les boletes de carbassó.
Un altre dia pots fer:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada