dimecres, 18 d’abril del 2018

Pastís de poma filetejada

Oi que de vegades vé de gust una cosa més senzilla per esmorzar o berenar? Doncs rés millor que la poma posada dins d'un pa de pessic ben tendre!





La història d'avui:

L'ha trucat moltes vegades però el mòbil està sempre fora de cobertura. No pot ser, ja fa dos dies, es repeteix. Res al twitter, res al face. Aquí en passa alguna, dedueix. Quan truca al fix s'hi posa la mare. Entre plors li explica que van venir una matinada, que encara la tenen, que no sap què passarà. No sap què dir, es queda en xoc...




I la recepta:

Recorda que si fas servir un motllo una mica més ample que el meu, hauràs de posar-hi 3 pomes.


Necessitaràs per a un motllo de 18 cm. de diàmetre:

3 ous
100 gr. de sucre
60 m. d'oli verge d'olives arbequines
170 gr. de farina
10 gr. de llevat
Un pessic petit de sal
2 pomes dolces
1 llimona
Opcional: canyella en pols




Per començar:
  • Bat els ous amb el sucre i un pessic petit de sal fins que la barreja sigui ben escumosa.


  • Afegeix-hi l'oli i ho bats una mica més.
  • Posa-hi la farina i el llevat, fent-ho passar per un sedàs, i ho tornes a batre fins que la barreja sigui uniforme, sense cap grumoll.
  • Si hi vols posar canyella en pols, ara és el moment. Només mitja culleradeta, no et passis, que la canyella domina molt els gustos.



Ara tallaràs les pomes:

  • Pela les pomes, ruixa-les amb suc de llimona, treu-n'hi el cor i talla-les a quarts. Torna a tirar una mica més de suc de llimona a les parts on no n'hi ha. Això ho fas per evitar que se t'ennegreixin.
  • Només te falta filetejar els quarts però sense arribar al final. Ara t'ensenyo un truc per fer-ho ràpid. Especial per als poca-paciència!
  • Travessa el quart de poma amb un escuradents, com ho veus a la foto. Així, quan facis els talls, el ganivet no podrà arribar a baix.


  • I ja pots fer els talls per filetejar la poma, sense por. Fàcil, eh?



  • Ei, si tens paciència o tens bon pols, no cal que facis això de l'escuradents. Fas els talls sense arribar a baix i llestos!

Per acabar:
  • Aboca la massa al motllo. 
  • Si no utilitzes un motllo de silicona, prèviament has d'untar-lo per dins amb unes gotes d'oli o un terròs petit de mantega i escampar-hi un pessic de farina perquè no se t'hi enganxi la massa. Però si és de silicona, això no cal.
  • Reparteix els quarts de poma damunt de la massa, sense ensorrar-los, i ho poses al forn calent a 180º, amb aire, o a 190º amb escalfor dalt i baix.


  • L'has de tenir dins del forn calent a 180º, amb aire, durant 35 minuts o fins que, en punxar-ne el centre amb un escuradents, l'escuradents surti eixut.



Trucs:
  • Si no n'han de menjar els nens ni les embarassades, pots afegir 2 cullerades de limoncello o de qualsevol licor afruitat a la massa, al final de tot, i barrejar-ho bé.
  • No obris el forn abans dels 30 minuts, o el pastís et baixarà sense remei!

Un altre dia pots fer:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada