dimecres, 1 de març del 2017

Cake de poma i xocolata

La poma i la xocolata fan una combinació que agrada a petits i grans. I aquest cake tan suau es manté tendre bastants dies!





La història d'avui:

Hi ha tantes arnes volant tot tombant del fanal que projecten ombres fantasmagòriques davant de la casa. No hi ha cap més llum fins bastant més endavant i la lluna avui està amagada. Li fa angúnia arrecerar-se a les tanques dels jardins deserts que els estiuejants tenen a les fosques tot l'hivern. El camí se li fa llarg i qualsevol soroll l'esborrona. Es consola pensant que almenys algún dragó farà un bon sopar a costa de les arnes...





I la recepta:

Si no tens sucre morè, fes-ne servir de blanc. El gust no varia. Només hi trobaràs una mica de diferència en el color final, que no serà tan fosc, però serà igual de bo!



Necessitaràs per a un motlle de 20 cm. de llarg

150 gr. de sucre morè
3 ous 
1 iogurt desnatat de llimona 
60 ml. d'oli verge d'olives arbequines 
120 gr. de farina 
50 gr. de cacau
10 gr. de llevat en pols 
3 pomes golden 

El suc d'una llimona grossa
Ratlladura de llimona i de taronja


Per començar:
  • Renta la taronja i la llimona, asseca-les i ratlla'n una part de la pell. Una mica, no cal que sigui tota. Ei, només la part acolorida, eh? Que la part blanca de la pell és amarga.


  • Separa els rovells de les clares i munta les clares a punt de neu. Si no ho has fet mai, clica aquí i t'explico com es fa. Quan les tinguis muntades, les guardes al frigorífic.


  • Bat els rovells i el sucre morè fins que la barreja sigui esponjosa i augmenti de volum. 


  • Afegeix-hi l'oli i el iogurt i ho continues batent fins que la barreja sigui homogènia.
  • Ara posa-hi la farina, el llevat i el cacau, al mateix temps i passant-ho per un sedàs. I ho tornes a batre fins que no hi quedi cap grumoll.



Per continuar:
  • Escórre la llimona en un bol, ratlla-hi les pomes i les remenes amb el suc de la llimona. Això ho fas per evitar que se t'ennegrixin mentre vas treballant.



Ara treballaràs a mà:
  • Aboca dins de la massa la ratlladura de taronja i de llimona que tenies reservada, les pomes ratllades amb el suc de la llimona i tot, i ho remenes a mà, amb una espàtula o una llengua de silicona, fins que estigui tot ben barrejat. 


  • I finalment hi incorpores les clares i també ho remenes a mà, suaument, amb moviments rotatoris de dalt a baix fins que estiguin completament integrades. Suaument, eh?



I cap al forn:
  • Aboca la massa en un motllo i posa-la en el forn calent a 180º, amb ventilació, durant 35-40 minuts o fins que en punxar-ho amb un escuradents et surti sec.
  • Si el teu forn no té ventilació, escalfa'l a 180º, escalfor només a baix, i hi tens el cake dintre durant 40-45 minuts o fins que en punxar-ho amb un escuradents et surti sec. 
  • Espera't uns minuts abans de desemmotllar-ho perquè no se't trenqui i posa el pastís a refredar damunt d'una reixeta.
  • Quan sigui fred hi pots posar sucre glace pel damunt, si t'hi agrada.




Trucs:
  • La poma golden és molt dolça i per això va molt bé per als pastissos, però si a tu t'agrada més una altra classe de poma, doncs endavant! 
  • Si no tens cacau, fes servir nesquik o colacao, que també funciona.

Un altre dia pots fer:











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada