dimecres, 22 de febrer del 2017

Xampinyons saltats amb vi blanc

Com a entrant, en un pica-pica, o com a acompanyament de la carn, són fàcils de fer i et quedaran genials!






La història d'avui:

Ha canviat la foto del whatsapp i n'hi ha pujat una que està amb un xicot que té els braços tatuats i uns cabells més llargs que ella, es lamenta. Dona, això és que us desafia, respon una amiga. Potser és bon noi, malgrat l'aspecte, comenta la tercera. Bon noi?, diu alçant una mica la veu. Però si la nena ja ni tan sols vol venir 
amb nosaltres a esquiar els caps de setmana! Ens l'està robant! Les amigues s'han d'esforçar per no riure...






I la recepta:

Les mesures que t'indico són per a fer 2 acompanyaments. Si, en lloc de fer acompanyament, vols fer un entrant, duplica les quantitats.


Necessitaràs:

200 gr. de xampinyons
Un gra d'all
Mig got de vi blanc
Oli verge d'olives arbequines
Una branqueta de julivert
Sal i pebre

Per començar:
  • Trinxa ben petit el gra d'all i el julivert.


  • Treu la punta del peu dels xampinyons i renta'ls a raig d'aixeta per treure'n la terra que acostumen a portar. Asseca'ls una mica.
  • Ara talla cada xampinyó en quatre parts i els poses a la paella, amb un pols de sal, un pols de pebre negre i amb l'oli ben calent.


  • Deixa que es vagin coent amb el foc mig-baix. Ves-ho remenant de tant en tant i, quan comencin a posar-se tous, afegeix-hi l'all i el julivert trinxats.



Per continuar:
  • Tira-hi el mig got de vi blanc, ho remenes i que faci xup-xup durant 2 o 3 minuts, fins que l'alcohol s'evapori.


  • Ho tapes i que cogui 2-3 minuts més, amb el foc baix.
  • I ja els tens a punt!




Trucs:
  • Els pots preparar amb antelació, si vols. Al moment de portar-los a taula, l'única cosa que hauràs de fer és passar-los per la paella, a foc baix, perquè agafin escalfor. Al microones no ho facis, perquè es ressecarien.
  • Si no tens vi blanc i et queda un cul d'ampolla de cava, fes-lo servir. Hi va molt bé!

Un altre dia pots fer:








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada