Aperitiu: Parmentier de patata i pop

Fet en pocs minuts, bo i bonic. Un aperitiu com els que serveixen en tants casaments i que tothom celebra. Prova de fer-ho i ja m'ho diràs!






La història d'avui:

Es miren entendrits, tan amorosament que sembla que els ocellets s'hagin de posar a cantar per fer-hi un fons de novel·la. Ella és alta però no li arriba ni a quatre dits de l'espatlla. Ell s'ha d'inclinar molt per fer-li un petonet discret. Riuen nerviosos. Són els únics que van drets al vagó del metro i han esdevingut el centre de moltes mirades. Déu fer molt poc que van junts!




I la recepta:

La pota o potes de pop que compraràs ja venen cuites així que, de feina, poca. I fer un puré de patates no costa gens!


Necessitaràs per a 4 persones:

2 potes de pop mitjanes, cuites
2 patates grosses Kennebeck
1 cullerada sopera de mantega
Un rajolí de llet
Sal, pebre negre, pebre vermell de la Vera
Oli verge d'olives arbequines
Opcional: nou moscada




Per començar:

La parmentier no és més que la manera com en francès n'hi diuen al puré de patates, en honor del farmacèutic militar Antoine Parmentier que en va promoure el consum, ja que a França consideraven la patata com a menjar per als porcs. Així que no t'espantis, que la parmentier no costa gens de fer.
  • Treu la mantega de la nevera, que t'anirà més bé si és tova, i talla-la a daus petits.
  • Pela les patates, talla-les a troços no gaire grossos i posa-les al foc dins d'aigua bullent, amb un pessic de sal, durant 15-20 minuts o fins que, en punxar-les amb una forquilla, les notis prou toves.


  • Recorda que, com més grossos siguin els bocins de patata, més estona necessitaran per ser cuits. 
  • Tritura les patates amb la mantega i una mica de pebre negre i, si t'hi agrada, una mica de nou moscada ratllada. Fes-ho amb el minipimer o inclús ho pots fer amb una forquilla o un passapurés, però t'ha de quedar ben fi, sense grumolls. Tasta-ho i, si convé, hi afegeixes una mica de sal i/o de pebre. I ja tens fet el puré de patates! Reparteix-lo dins de les copes o gotets o platets que vulguis fer servir.


  • Ara talla el pop en rodanxes, ni gruixudes ni massa primes. Com que el pop ja vé cuit, el pots fer servir tal com surt de l'envàs. O, si volt treballar una mica més, pots passar-ne les rodanxes per la paella calenta amb un fil d'oli, al teu gust. 


  • I reparteix les rodanxes damunt del puré de patates.


  • Escampa pel damunt de les rodanxes de pop una mica de sal, de pebre negre i de pebre vermell de la Vera. I al moment de portar-ho a taula -no abans, eh?-, hi poses un rajolí petit d'oli.
  • Bon profit!


 
Trucs:
  • Les potes de pop les venen envasades i cuites als súpers, però a la peixateria també en venen sense envasar. 
  • Si no tens pebre vermell de la Vera, posa-n'hi del normal, però el de la Vera és fumat i hi dóna un toc diferent.
  • Quan posis la sal damunt de les rodanxes del pop, pots escollir entre sal fina, sal gruixuda o sal en escates tipus Maldon, al teu gust.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada