Un molí de vent molt bonic, amb un secret de nou i nocilla al seu interior! I només necessita 12 minuts de forn! Genial!
La història d'avui:
Com cada any, les cotorres de Barcelona anuncien el bon temps, amb la cridòria alegre dels seus pri-pri-pri. Van esvalotades, nervioses, amb branquillons al bec, buscant un bon lloc per fer-hi els nius. Travessant el parc les veus entrant i sortint del capdemunt de les palmeres. Quina sort que es vagi acabant el fred!
I la recepta d'avui:
Fer aquests molins de vent és com fer papiroflèxia però amb pasta de full. Fàcil, eh? Ara ho veuràs!
Necessitaràs per fer 9 molins de vent:
Una planxa de pasta de full rectangular
9 cullerades de nocilla
9 mitges nous
Un ou petit
Sucre
Per començar:
- El primer que has de fer és transformar la planxa de pasta de full rectangular en una de quadrada de 27 cm. x 27 cm. T'anirà bé un regle i un ganivet ben esmolat. Ah, treballa tota l'estona damunt del mateix paper amb què vé embolicada la pasta de full!
- I ara divideix i talla cada costat en tres parts. Et sortiran 9 quadrats de 9 cm. x 9 cm., sense ni rumiar!
- Espera't, que encara has de fer una altra manualitat! A cada quadrat li has de fer 4 talls en diagonal, sense arribar al centre. Mira't la foto.
Per continuar:
- Fixa't que cada quadrat té 8 puntes (8 angles). Doncs has de portar cap al centre una punta sí, una punta no. Mira't la foto.
- Mulla una mica amb aigua la punta que portes cap al centre perquè s'enganxi més fàcilment amb l'anterior. Fes-ho amb el dit ben net, sense manies.
- Ja tens fets tots els molinets de vent! Ara pinta'ls amb l'ou batut amb una culleradeta de sucre. Això ho fas perquè agafin un color daurat bonic.
I cap al forn:
- Posa els molins de vent al forn calent a 200º, amb ventilació, durant 12-14 minuts, segons forn, o fins que els vegis ben rossos. No et despistis, que la pasta de full té el mal costum de cremar-se!
- Si el teu forn no té ventilació, escalfa'l a 210º, escalfor dalt i baix. Els molins de vent necessitaran també 12-14 minuts, vigilant, o bé fins que els vegis ben rossos.
- Quan els treguis del forn, deixa'ls refredar damunt d'una reixeta.
Truc:
- Si quan fas els talls en diagonal, tens por de passar-te, posa al centre del quadrat un tap o un gotet mini i així sabràs fins on pots tallar.
Un altre dia pots fer:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada