dimecres, 1 de febrer del 2017

Pastís de carbassa

És bo, amb un gust diferent d’allò a què estem acostumats pel toc de dolçor que hi dóna la carbassa. Au vinga, tasta'l!





La història d'avui:

Ja fa dos dies que jau sense poder dormir. Dos dies d’aquells per mirar ploure des de dins del llit... Una angoixa insuportable la turmenta. No està segura d’haver actuat bé. Fa estona que intenta concentrar-se en el soroll de la pluja fina que repica en la teuladeta del pati, però el so que fa avui sembla una melodia acusadora que no acaba d’explicar quina és l’acusació. No ho havies d’haver fet, sembla que li digui. No ho havies d’haver fet. No ho havia d’haver fet, és la frase que insidiosament li puja als llavis. Sent un estremiment quan les campanes de l’església toquen les onze.




I la recepta:


Aquest pastís és adaptat del que fan els americans. Em va sorprendre la recepta que em va facilitar fa temps una noia casada amb un nordamericà, però la tenia en un calaix perquè em semblava que hi havia massa sucre per al nostre gust. Al final m’he decidit a fer-la però adaptant les proporcions al gust de casa, amb les quantitats que t’indico, i sense posar-hi el frosting que hi aporta massa calories per al meu gust.


Necessitaràs:

200 gr. de carbassa crua, pelada i tallada a trossos
200 gr. de sucre
3 ous grossos
100 ml. d'oli verge d'olives arbequines
220 gr. de farina
7 gr. de bicarbonat
Mitja llimona
1 culleradeta de canyella
Opcional20 gr. de gingebre fresc ratllat




Per començar:
  • Posa en un recipient que pugui anar al microones els trossos de carbassa coberts d'aigua. Els hi tens 5 minuts a 800 w.
  • Punxa un dels trossos per veure si ja és cuit. Si encara el trobes dur, torna'l a posar al microones un minut o dos més.
  • Aixafa la carbassa amb una forquilla, fins que no hi quedi cap grumoll i deixa-ho que es vagi refredant.


  • Pela i ratlla el gingebre.



Per continuar:
  • Bat els ous amb el sucre fins que la barreja es torni escumosa i de color més claret.


  • Afegeix-hi l'oli, la ratlladura de gingebre i un raig de llimona, i ho bats una mica més.
  • Posa-hi també la carbassa que s'estava refredant.


  • I ja només et falta posar-hi la farina junt amb el bicarbonat i la canyella, passant-ho per un sedàs. I ho tornes a batre fins que tota la massa sigui homogènia.




I cap al forn:
  • Col·loca la massa en un motllo i posa'l al forn calent a 180º, amb ventilació, durant 35 minuts. 


  • Abans de treure'l del forn punxa'l amb un escuradents. Si surt mullat, deixa'l dins del forn alguns minuts més. Quan l'escuradents surti eixut, el pastís ja està acabat.
  • Deixa'l refredar damunt d'una reixeta.
  • Si vols, pots posar-hi una mica de sucre glace pel damunt.



Trucs:
  • Si fas servir un motlle més petit que el que he fet servir jo (23 cm.), comença a controlar el forn a partir dels 25 minuts.
  • Si allà on tu ets no hi ha oli, substitueix-lo per 100 gr. de mantega, que d'això n'hi ha a tot arreu. Abans de fer-la servir, deixa-la a temperatura ambient fins que tingui una consistència tova o posa-la 30 segons al microones a temperatura mínima. Et facilitarà la feina.

Un altre dia pots fer:










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada