dimecres, 8 de febrer de 2017

Crema de col-i-flor amb mongetes

Una crema calentona, ara que fa fred, va la mar de bé! I la pots preparar el dia abans, si vols.





La història d'avui:

Tothom li diu que és un crack, entre felicitacions i abraçades. El cert és que té èxit, tant a la feina com en les relacions. Alt i ben plantat, no li costa gaire trobar companyia per al cap de setmana. Sap que els seus amics li envegen la llibertat de què presumeix perquè la majoria ja viuen en parella i alguns, fins i tot, tenen fills. Ell sempre ha defensat la seva independència, però darrerament, quan es queda sol, sent un neguiteig intens i el silenci li comença a pesar...




I la recepta:

Només has de comprar tres o quatre ingredients. Poca feina, que és del que es tracta. Ei, compra les mongetes cuites, de les de pot o en un lloc de confiança.



Necessitaràs per a 2-3 persones:

Una col-i-flor petita o bé mitja de gran
250 gr. de mongetes cuites
1 ceba
2 gots grossos de brou de verdura o de pollastre
Oli verge d'olives arbequines
Sal




Per començar:
  • Treu el tronxo i les fulles exterior de la col-i-flor, parteix-la en trossos i renta-la bé a raig d'aixeta . 



  • Dels trossos que has fet, també treu-ne la major part dels tronxos.
  • Posa els trossos de col-i-flor a coure. Ho pots coure en olla ràpida, amb dos dits d'aigua i un pols de sal, i que bulli 5 minuts. També ho pots cuinar en una olla tradicional, amb més aigua, bullint durant uns 20-30 minuts, segons el grossos que hagis fet els bocins. O bé la pots coure al vapor fins que sigui ben tendra. Tu tries.



Per continuar:
  • Talla a daus la ceba i la fregeixes en oli calent, amb el foc baix i remenant de tant en tant. 


  • Quan la ceba sigui tova i comenci a fer-se rossa, afegeix-hi mig got de brou, ho remenes i que faci xup-xup durant 3-4 minuts. 


  • I ara ho tritures tot: la col-i-flor, les mongetes, la ceba, un got de brou i un bon raig d'oli, fins que no hi quedi ni un grumoll. Ei, important: sobretot que la coliflor estigui ben escorreguda!


  • Ho tastes i ho corregeixes de sal. 
  • Si t'agrada que la crema sigui més clareta, hi afegeixes més brou calent o més aigua calenta fins que estigui al teu gust.



 Trucs:
  • Pots preparar la crema el dia abans i guardar-la a la nevera fins que la necessitis. Va genial per endur-se-la a l'oficina!
  • La col-i-flor s'ha d'escórrer molt bé abans de triturar-la perquè en el líquid és on hi queda aquell gust més amargant.
  • Si t'hi agrada sentir el picant, també hi pots posar una mica de pebre blanc quan ho trituris.

Un altre dia pots fer:











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada